NISB nomineert ‘Zwem Samen’ van Spurd

De activiteit ‘Zwem Samen’ van Spurd is genomineerd voor een prijs van het project ‘Bewegen: gewoon DOEN!’ van het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen (NISB) en de Stichting DOEN. Er zijn 135 projectvoorstellen ingediend, Spurd is met ‘Zwem Samen’ een van de vijftig genomineerden. Dertig projecten daarvan komen in aanmerking voor een financiële bijdrage. De bekendmaking van de winnaars gebeurt 11 maart in Utrecht. Het NISB en Stichting DOEN willen met de actie aandacht besteden aan projecten om ouderen of chronisch zieken aan het bewegen te krijgen. Sport en bewegen is goed voor ouderen en chronisch zieken. Het NISB wil duidelijk krijgen welke factoren van belang zijn om een project voor deze doelgroep tot een succes te maken.

Directeur Rens van der Leij van Spurd is blij met de nominatie: ‘Het is extra erkenning voor de inzet van medewerksters van Spurd en een aantal vrijwilligers om mensen met geheugenproblemen regelmatig te laten bewegen. Het gaat om een innovatief product van Spurd.’ Tegen de ontwikkeling van geheugenverlies kan medicatie helpen, maar bewegingstherapie heeft hetzelfde resultaat. Spurd heeft De Zorgcirkel, Alzheimer Zaanstreek-Waterland, Gehandicaptensport Nederland en Achmea betrokken als adviseurs.

Zwem Samen gaat uit van samen zwemmen, de partner of een andere begeleid(st)er doet daarom gratis mee. De speciale zwemactiviteit is elke dinsdag tussen 13.00 uur en 14.00 uur in het Spurd-Leeghwaterbad. De tijden van de speciale zwemactiviteit zijn bewust op een rustig moment in het zwembad. Deelname aan ‘Zwem Samen’ is alleen mogelijk na aanmelding. Een proefles kost niets. Een beoordelingscommissie uit het NISB maakt tijdens een feestelijke bijeenkomst bekend welke dertig projectvoorstellen een financiële bijdrage ontvangen.


Ben jij op zoek naar een leverancier van LED verlichting voor in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.(Bron: Echo.nl)


advertentie

VDH Watertechnology