Nieuwe doelgroep: ‘evenementzwemmers’

Steeds meer sporters kiezen ervoor om mee te doen aan wedstrijden of evenementen. Denk bijvoorbeeld aan de toenemende populariteit van de Triatlon en evenementen als de CitySwim om geld in te zamelen voor ALS en de single Swim op 18 juni deze zomer voor de spierziekte FSHD. Maar zo’n prestatie lever je natuurlijk niet zomaar, hier gaan heel wat uurtjes training in het zwembad en daarbuiten aan vooraf.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het automatiseren van processen in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.IJsselmeer Challenge

Ook Danielle Vermeulen, in haar jonge jaren bekend van NJK’s en NK’s zwemmen, heeft zichzelf een doel gesteld: het IJsselmeer oversteken. Sinds een jaar of 4 doet zij aan triatlon en ligt de focus wel steeds meer op open water. Met dit jaar als ultieme doel om in augustus met andere zwemliefhebbers 22 kilometer te zwemmen in zo’n 10 meter diep, koud en donker water.

Trainen voor een evenement

Het overzwemmen van het IJsselmeer kan in estafette vorm of solo, Danielle gaat solo. Hierin wordt zij begeleid door IJsselmeer Challenge van Sport-Active Nederland, een organisatie die naast trainingskampen ook zwemoversteken organiseert. Zij zullen haar bijstaan met onder meer een begeleidingsboot en daarnaast spelen zij een rol in de voorbereiding. Het zal een lange weg worden met vallen en opstaan waarin zij zichzelf nog wel eens tegen zal komen. Een proces dat echt niet alleen geldt voor topsporters. Zeker nu steeds meer zwemliefhebbers ervoor kiezen om deel te nemen aan dit soort evenementen en wedstrijden, wordt een goed doordachte voorbereiding zowel fysiek als mentaal voor hen steeds belangrijker.

Meer weten?

Heb jij jezelf ook een uitdagend doel gesteld of begeleid jij hierin mensen? Of wil jij meer weten over hoe je jouw zwemfanaten kunt begeleiden om meer uit zichzelf te halen en zich voor te bereiden op een ‘zwem sportevenement’? dan zijn de blogs over de mentale (en fysieke) voorbereiding van Danielle zeker een aanrader, je kunt haar volgen via Facebook of haar Instagram. Daarnaast zal Sport-Active regelmatig blogs schrijven voor ZwembadBranche over dit fenomeen sportevenementen.


advertentie

Alle leveranciers voor de zwembranche vind je hier