27 maart ZwembadBranche Congres

Nieuw stichtingsbestuur voor Zwembad de Hokseberg

Het is hartje winter maar Zwembad de Hokseberg in ’t Harde bereidt zich voor op de zomer. Een flinke renovatie, een nieuw abonnementensysteem en exploitatie door een zwembadbestuur bestaande uit vrijwilligers. Oud-wethouder Bert Bossenbroek is onlangs door de gemeenteraad benoemd tot voorzitter van dit bestuur. Zwembad de Hokseberg viel jarenlang onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. Dat hield in dat de gemeente zowel subsidieverstrekker als – ontvanger was. Met groot onderhoud voor de deur groeide de wens om deze ’twee petten situatie’ te veranderen.

‘Officieel wordt gesproken van ‘het op afstand plaatsen van het zwembad’, legt Bert Bossenbroek uit. ‘Het bestuur is verantwoordelijk voor de exploitatie en de gemeente, in goed overleg met het bestuur, voor de investeringen. De gemeente blijft namelijk eigenaar van het gebouw en van de grond.’ Bossenbroek is benoemd tot voorzitter. Hij wordt bijgestaan door Barbara de Witt die de functie van secretaris op zich neemt. Zij is tevens directeur van WIEL – waar onder andere de Breedtesportcoördinatie ligt – dus er was al een duidelijke link met het zwembad. Herman Thomas heeft de rol van penningmeester op zich genomen omdat hij ‘geïnteresseerd is in het wel en wee van de gemeenschap’. De twee functies van algemeen lid zijn nog vacant.

Het bestuur heeft grootse plannen waar, tot vreugde van zwembadbeheerder Hugo Zoglmann, al hard aan wordt gewerkt. Bossenbroek: ‘Het zwembad krijgt een grote opknapbeurt. Nieuwe kleedhokjes, nieuwe plafonds en verlichting, een mooiere entree, verbeteringen aan het buitenbad, herstelwerkzaamheden. Het wordt prachtig!’
Ook wordt gewerkt aan een nieuw abonnementsysteem. De kaarten, die behoorlijk fraudegevoelig waren, worden vervangen door pasjes die worden gekoppeld aan de persoonsgegevens en aan een digitale pasfoto.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met het schoonmaken en schoonhouden van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Het doel is om het bezoekersaantal flink omhoog te krikken. Binnenkort krijgen alle inwoners van de gemeente Elburg en omgeving de gelegenheid om een abonnement te bestellen. Het bestuur gaat ervan uit dat veel mensen dat gaan doen: ‘Zwemmen is een heerlijk verfrissende bezigheid die bovendien erg gezond is. Het wordt vast en zeker een mooie zomer.’

(Veluweland.nl)


advertentie

XS2 voor Zwembaden