‘Maak documenten gunning zwembad openbaar’

Alweer dient er een rechtszaak over de aanbesteding van het zwembad in Leusden. De gemeente Leusden gunde zwembad De Octopus anderhalf jaar geleden aan de SRO. Maar een concurrent is er van overtuigd dat het oneerlijk is toegegaan en probeert zijn gelijk te halen bij de rechtbank in Utrecht. De Cone Groep uit ’s Heerenberg wil dat de gemeente Leusden documenten over de aanbesteding van De Octopus openbaar maakt omdat deze niet eerlijk zou zijn verlopen.

De Cone Groep uit ’s Heerenberg, een concurrent van SRO, stapte al eerder naar de rechter om de gunning aan te vechten. Volgens de concurrent was de offerte van SRO zo laag dat het bedrijf wel over voorinformatie moest beschikken. De rechter gaf de gemeente toen gelijk en SRO mocht het zwembad uitbaten.
Daarna vroeg de concurrent bij de gemeente Leusden documenten op over de aanbesteding. Het bedrijf is er nog steeds van overtuigd dat SRO druk heeft uitgeoefend of informatievoorsprong heeft gekregen. De gemeente Leusden weigerde die documenten af te geven. Daarop deed het bedrijf een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur. De gemeente wees het verzoek opnieuw af. De gemeente zou onevenredige risico’s lopen. Het bedrijf stapte naar de rechter. De advocaat van de gemeente betoogde dat Leusden grote financiële risico’s loopt wanneer die documenten op straat komen te liggen.

De rechtbank in Utrecht liet de zaak meer dan een jaar liggen. Advocaat Deppenbroek stelde dat de gemeente die afwijzing niet voldoende heeft gemotiveerd. Hij betoogde dat de gemeente die documenten moet afgeven. De gemeente bleef weigeren. De rechtbank doet op 7 april uitspraak.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het automatiseren van processen in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.(LeusderKrant.nl)


advertentie

XS2 voor Zwembaden