Najaarsnota lekt uit: compensatie voor de zwembranche?

Vandaag meldde de Telegraaf dat nu de energiecrisis aanhoudt en de inflatie toeslaat, het kabinet heeft besloten geld beschikbaar te stellen om de tekorten bij ministeries weg te werken. Het zou gaan om een bijdrage aan scholen om hun hogere gas- en energierekening te kunnen betalen en aan gemeenten die nu extra kosten maken. Ook worden de zwembaden genoemd. Voor zwembaden die door de hoge gasprijzen dreigen om te vallen zou er een potje van 156 miljoen euro worden gereserveerd. Wat betekent dit nu voor de zwembranche?

Najaarsnota

André de Jeu (VSG) liet al eerder weten dat zij in gesprek zijn met het ministerie van VWS/Directie Sport over de problematiek. Afgelopen vrijdag is dit inderdaad in het kabinet aan de orde geweest bij het overleg over de Najaarsnota. “Er is over compensatie gesproken in brede zin en ook specifiek voor de zwembaden. Maar hoewel de Telegraaf hiervan al op de hoogte schijn te zijn, is de Tweede Kamer nog niet geïnformeerd. Op dit moment wordt er gewerkt aan een brief aan de Tweede Kamer waarin alle extra maatregelen worden benoemd, waaronder ook die voor zwembaden. Ik verwacht dat dit eind van deze week gereed zal zijn.” André benadrukt dat er vervolgens nog een besluit moet worden genomen door het parlement. “Er ligt dan een voorstel van het kabinet, maar daarna is de Tweede Kamer aan zet. Ik verwacht dat het daar begin december wordt besproken, hierna weten we dan meer over de precieze inhoud van de regeling en wat het exact gaat betekenen voor de branche.” Tot die tijd wil André niet op de zaken vooruitlopen. “Het heeft geen zin om alvast bedragen te noemen of mogelijke voorwaarden, we weten het pas als ook de Tweede Kamer een besluit heeft genomen.”


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de luchtbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Lees ook: Zwembranche lijdt onder energiecrisis: ‘compensatie nodig voor zwembaden én zwemscholen’


advertentie