15 oktober ZwembadBranche Dag

Mosaqua wordt niet verkocht

Zwembad Mosaqua in Gulpen wordt niet verkocht aan een private partij. De gemeenteraad besloot donderdagavond akkoord te gaan met het binnen de huidige NV verzelfstandigen van het bad. Dat betekent dat Mosaqua voor 5,9 miljoen euro verbouwd gaat worden. De bedoeling is dat de gemeente dat geld leent en dat weer doorleent aan de NV, waar Mosaqua onder valt.
De doelgroepzwemmers gaan straks een marktconforme prijs betalen. Dat betekent in de meeste gevallen een fikse verhoging. Gekeken wordt of de gemeente dat nog op de een of andere manier kan compenseren. De gemeenteraad toonde zich opgetogen over het bereikte resultaat. ‘Vorig jaar wilde u Mosaqua nog voor één euro verkopen’, hield Sjef Ortmans (fractie Franssen) de burgemeester voor. Uiteindelijk is het toekomstplan er gekomen met hulp van een werkgroep uit de gemeenteraad. ‘Nu ligt er een betaalbaar plan dat toekomst heeft. Bovendien is het een duurzaam plan’, zei Egid van Houtem van GroenLinks.


advertentie


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de luchtbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Dewi Online