23 april ZwembadBranche Dag Belgie

‘Mooi weer’ hardloper: ga aquajoggen!

Regen, wind en kou. De meteorologische lente is afgelopen woensdag begonnen, maar ik merk er niet veel van. Het is buiten nog niet echt aangenaam. Dit geldt ook voor veel hardlopers. Onder hardlopers zitten namelijk veel ‘mooi weer’ hardlopers die als de wind ligt, het zonnetje schijnt en de temperatuur aangenaam is er pas op uit gaan. Geen probleem natuurlijk, maar wat moet je dan nu doen? Natuurlijk aquarunnen!


Ben jij op zoek naar een leverancier van bodemzuigers? 👉 Klik hier.Low impact

Aquarunning is goed voor het lijf. Het zet je armen, benen en core flink aan het werk, terwijl het toch een low impact training is. Daarnaast is het natuurlijk helemaal niet blessuregevoelig. Zeker prettig bij een sport waar de kans op blessures juist wat groter is. Denk aan zwakke knieën, op een verkeerde ondergrond lopen of te lang doorlopen op (verkeerde) schoenen. Hiervan heb je helemaal geen last in het zwembad. Aquarunning is daarom perfecte voor iedereen die kilometers wil maken ondanks een blessure, gewoon even de gewrichten wil ontlasten of…simpelweg het weer niet lekker vindt.

Afwisselen

Tijdens de work out kan zwemmen en lopen prima worden afgewisseld. En natuurlijk is interval en duurtraining ook mogelijk. Aquarunning gaat uiteraard veel langzamer dan hardlopen, maar als alles gewoon gedaan wordt met hetzelfde tijdschema is het een prima alternatief. Hardlopers die normaal een uur rustig lopen, kunnen nu ook een uur aqujoggen in een rustig tempo. Hetzelfde geldt voor interval, de interval gewoon op tijd joggen en het tempo opvoeren met een kortere looppas en een versnelling in beweging. In de rusttijden kan er dan weer rustig worden gejogd.

Goed alternatief!

Aquarunning kan zo heel goed worden afgewisseld met hardlopen. Ideaal voor de ‘mooi weer’ lopers en mensen met blessures, maar zeker ook gewoon leuk voor de afwisseling. En uiteraard, iemand die eenmaal is begonnen met aquarunnen wil op een gegeven moment niet anders meer. Maar daar moeten ze natuurlijk vooral zelf achterkomen…

Met dank aan Glow Mag.nl, een online magazine voor een healthy & happy lifestyle en ook te volgen via facebook, twitter en instagram.


advertentie

Dewi Online