Menno Stokman, nieuwe Bedrijfsgroepmanager Recron

Menno Stokman is onlangs aangesteld als de nieuwe Bedrijfsgroepmanager zwembaden/sauna’s en thermen van de RECRON, hij volgt hiermee Martin Holterman op. Stokman is hiervoor werkzaam geweest bij het Kenniscentrum Recreatie, ZKA Consultants & Planners en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen.

In zijn vorige ‘leven’ heeft hij kennis gemaakt met een groot aantal bedrijven uit de vrijetijdssector, waaronder diverse zwembaden. Zelf is Stokman regelmatig in het zwembad te vinden. Zijn dochter van 5 is sinds een aantal maanden begonnen met zwemles, waardoor hij nu vanuit twee invalshoeken naar de branche kijkt. Enerzijds als gebruiker en anderzijds vanuit zijn nieuwe rol als bedrijfsgroepmanager. Toch kan hij het één niet los zien van het ander. ‘De positie van de zwemsector staat onder druk. De markt krimpt en aanbieders dreigen te verdwijnen. RECRON wil daarom inzetten op het waarborgen van de maatschappelijke positie van het zwemmen in Nederland. Deze is uniek in de wereld.’ Stokman ziet mogelijkheden om via de lobby van RECRON te zorgen voor een optimaal ondernemersklimaat, met zo weinig mogelijk belemmerende regels. Daarnaast wil hij zich inzetten op het behoud van accommodaties en het verbeteren van hun rendement, door ze meer marktgericht te laten ondernemen. Enerzijds door middel van kostenbesparing en het aanbieden van collectieve diensten zoals gezamenlijke inkoop van energie en niet geheel onbelangrijk de RECRON cao. Anderzijds door het helpen bij het in kaart brengen van de klant en het inspelen op hun behoeften, zodat de inkomsten vergroot worden.
De RECRON Innovatie Campagne is hierbij een handig middel waarmee RECRON inzicht biedt in de Nederlandse verblijfs-en dagrecreatie. ‘Deze methodiek kunnen we ook toepassen bij zwembaden en wellnessbedrijven. Hoe meer je immers weet van de klant, hoe beter je keuzes kunt maken en kunt inspelen op specifieke klant-behoeften.’ Dit geldt overigens ook voor de RECRON zelf, Stokman wil zijn branchevereniging meer pro-actief laten werken naar de zwembadbranche toe, al dan niet in samenwerking met partners als het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ.

Heeft u een vraag voor Menno Stokman, stel hem in onze groep LinkedIn, waar hij inmiddels ook bij is aangesloten. Mailen kan natuurlijk ook stokman@recron.nl


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het verduurzamen van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.
advertentie

Hellebrekers