Meer weten over toezichthouden en de praktijk? Kom naar ZBBD18!

In alle hectiek van de dag zijn er te weinig momenten om even stil te staan bij nieuwe ontwikkelingen en inzichten. De ZwembadBranche Dag is daarom uitermate geschikt om een pas op de plaats te maken. Tijdens deze dag zie je op het beursplein de laatste trends en staan leveranciers klaar voor advies. Natuurlijk is er ook voldoende ruimte om weer even bij te praten met collega’s. En voor wie op deze dag nog meer inspiratie wil opdoen, zijn er diverse workshops over actuele onderwerpen uit de branche. Welke kun je zoal verwachten? We lichten er 2 voor je uit over toezichthouden.

Sorry…, wij houden het graag veilig én gezellig – Minette Lommers (manager Zwembad Den Ekkerman)

Het begon met de blog ‘Sorry…. Excuses namens onze toezichthouders’ van Minette Lommers, waarin zij pleit voor meer bewustwording onder ouders over de zwemveiligheid in en om het zwembad. In deze workshop blikt Minette Lommers terug op deze bewuste blog en vertelt zij wat zij heeft gedaan om de bewustwording onder ouders te vergroten. Maar vooral ook wil zij weten waar haar collega’s tegenaan lopen, ideeën uitwisselen en kijken naar de rol van het management. Kortom: wat kunnen wij met elkaar -managers, toezichthouders, kinderen en ouders- doen om te zorgen dat het zwemmen vooral een leuk uitje blijft voor kinderen, ouders én toezichthouders?

Leidt flexibel toezichthouden tot een gezamenlijke verantwoordelijkheid óf tot te grote risico’s? – Titeke Postma (ProPulz.tp)

oezichthouders spelen een belangrijke rol in de veiligheid voor bezoekers. Ze zorgen dat afspraken en regels worden nageleefd. Maar regels kunnen ook dogmatisch werken en weerstand oproepen, lui maken. En zorgen de regels eigenlijk wel voor het optimaliseren van de veiligheid? Is het misschien niet beter om regels soepeler te hanteren en rekening te houden met de omstandigheden? Zo kan er een gezamenlijke verantwoordelijkheid ontstaan die leidt tot minder werkdruk voor de toezichthouder. Of leidt dit tot (te) grote risico’s? Interessante vragen waar Titeke Postma in deze workshop graag met collega’s over in discussie wil om zo bewustwording te creëren voor de lastige taak van de toezichthouder.

Tijdens de ZwembadBranche Dag zijn er verschillende workshop. Deelname aan de ZwembadBranche Dag is gratis, maar je moet je wel aanmelden. Voor de workshops hoef je je niet aan te melden, op de dag zelf kun je bepalen welke je wil volgen. Wil jij weten welke workshops er nog meer zijn? Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.