Save the date - ZwembadBranche Dag

Maarten zwemt door voor meer geld voor kankeronderzoek

Misschien is het je ontgaan tussen alle coronaberichten door, maar afgelopen weekend zwom Maarten 32 uur lang in zijn stromingszwembad. Natuurlijk zwom hij ook dit keer niet zomaar, ook nu weer was het doel om om geld in te zamelen voor een belangrijk onderzoek naar kanker. Hiermee heeft hij het wereldrecord verbroken. Een geweldige prestatie uiteraard. Maar toch is Maarten niet helemaal tevreden. Het geld is nog niet bij elkaar en dus gaat Maarten nog een actie doen: wederom gaat hij de Elfstedentocht zwemmen. Over twee weken…

Zwemmen in de winter

Een Elfstedentocht hoort natuurlijk bij de winter. Maar in de koude decembermaand opnieuw deze legendarisch Friese toch van zo’n 200 kilometer zwemmen, hoe dan? Gezien de kou, en ook vanwege de corona beperkingen, doet hij dat in zijn eigen stromingszwembad dat midden in het centrum van Dokkum komt te staan. De plek waar hij al eens eerder een mooi zwemmoment meemaakten. Van 10 tot en met 13 december staat hetstromingsbad bij Hotel de ABDIJ in Dokkum. Daar zal Maarten elke dag 50 kilometer in het water gaan afleggen. Op de plek waar het Maarten al eerder lukte om veel geld bij elkaar te zwemmen, hoopt hij de resterende 35.000 euro op te kunnen halen voor het onderzoek ‘Kanker bij mensen met een verstandelijke beperking’.

Lees ook: ‘Athletes run, heroes swim’

Nog € 35.000 te gaan

Maar Maarten is niet van plan dit helemaal in zijn eentje te doen. Naast hem komt namelijk nog een bad te staan, waarin zwemfans een stuk met hem mee kunnen zwemmen. Uiteraard tegen betaling om zo geld op te halen, want Maarten inmiddels kennende geeft hij natuurlijk niet op tot hij al het benodigde geld bij elkaar heeft gezwommen. “Natuurlijk ben ik ontzettend blij met de 15.000 van de actie van afgelopen weekend. Maar om de laatste. benodigde 35.000 in te zamelen, zwem ik door in Dokkum. Ik zou het dan ook fantastisch vinden als zwemmend Nederland mij daarbij zou kunnen helpen. Door mee te zwemmen in het stromingszwembad naast mij, of door te doneren. Voor beide ben ik natuurlijk heel dankbaar.” Waarbij Maarten nog even aanvult dat uiteraard alle donaties weer voor 100% naar kankeronderzoek gaan.

Doneer of zwem mee

Wil jij met Maarten meezwemmen en daarmee geld inzamelen voor kankeronderzoek? Aanmelden kan hier en kost minimaal € 11,00. Of wil je een bijdrage leveren aan Maarten zijn missie door te doneren zelf of met je collega’s of zwemfans? Doneer dan via deze link.
Piscine Global