23 april ZwembadBranche Dag Belgie

Maak zo fans van je volgers!

Het opbouwen van een online community met trouwe fans is niet eenvoudig. Het vergt inspanning om van jouw volgers fans te maken. Om mensen te blijven boeien én terug te laten komen naar bijvoorbeeld jouw Facebook pagina of Twitter. Het laatste wat je wilt is natuurlijk dat je volgers er vandoor gaan, maar bedenk dat dit heel gemakkelijk kan gebeuren. Ben je niet tevreden? Lees dan even deze 5 tips en maak zo fans van jouw volgers. Een tip van ons? kijk vooral ook naar tip #3…


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de waterbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.1. Post altijd een bericht met foto’s of videos
Tekst, het liefst een A-viertje minimaal, is iets waar de meeste mensen niet voor naar social media komen. Links om een PDF te downloaden ergeren ook behoorlijk. Kost veel te veel tijd en kans is bijna 100% dat niemand het leest. Het verveelt en als mensen zich vervelen? Juist, gaan ze weg en komen ze niet meer terug.

Tip: houd je postings kort en maak ze visueel aantrekkelijk met een foto, infographic of video.

2. Meld vooral belangrijke zaken
Het steeds posten van niet relevante zaken zorgt voor ergernis bij je volgers. Ook het retweeten van bijvoorbeeld persoonlijke berichten zoals politieke uitspraken is meestal een reden voor je fans om op te stappen.

Tip: je social media kanalen zijn alleen maar waardevol voor jou en je volgers als er voor hen relevante informatie te vinden is.

3. Niet spammen
Spam garandeert ‘ontvolgen’. Meerdere keren per uur, 24 uur per dag, allerlei berichten eruit gooien werkt natuurlijk niet. Zelfs als alles gerelateerd is aan zwemmen of het zwembad, zullen je volgers het heel snel zat zijn en kiezen voor de ‘vind ik niet meer leuk’ knop.

Tip: één Facebook post en drie tweets per dag is geen spam en jaagt niemand weg. En vind je het lastig om elke dag een bericht te posten? Houd de site van ZwembadBranche in de gaten en maak vooral ook gebruik van de berichten die wij plaatsen.

4. Voorkom herhaling
Een nieuw produkt of service elke dag – wekenlang – posten en dezelfde foto’s gebruiken vinden volgers niet fijn. Over het algemeen vindt men het na een dag of 3 wel genoeg en vervolgens ben je ze kwijt.

Tip: zorg voor variatie, geef je volgers een reden om terug te komen naar je pagina.

5. Negeer nimmer je fans en volgers
Niemand vindt het leuk om genegeerd te worden. Dus is het cruciaal dat je regeert op alle comments, vragen en feedback die je krijgt.

Tip: houd de feedback, vragen, posts en mentions in de gaten en beantwoord ze op tijd. Dit geldt ook voor directe/privé berichten! Een community heeft interactie nodig om te functioneren en te groeien en van jou wordt verwacht dat je meedoet.

Met dank aan een blog van de Social Media Monteur van New Media Brains


advertentie

Dewi Online