Kind op zwemles? Ouders een BootCamp!

Deze week biedt Het Leeghwaterbad in Purmerend tijdens alle zwemlessen een gratis BootCamples aan voor alle ouders die wachten op hun kind. Inmiddels hebben 120 ouders zich aangemeld en de reacties zijn zeer positief. ‘Het is weer eens wat anders dan wachten tot je kind klaar is.’


Ben jij op zoek naar een leverancier van LED verlichting voor in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Koffie, wifi en…

Freek Eshuis, manager Leeghwaterbad, is al een tijdje op zoek naar een zinvolle invulling van de zwemles voor de ouders. “Natuurlijk hebben wij koffie en wifi, maar graag bieden wij onze zwemouders meer aan. Heel veel zwemouders zitten eigenlijk alleen maar te wachten, terwijl deze tijd veel beter kan worden ingevuld. Al snel kwamen wij daardoor op het idee om iets actiefs te organiseren. Wij zijn natuurlijk voorstander van bewegen en hebben een groot terrein om ons heen dat we kunnen benutten. Een BootCamp ligt dus voor de hand.” Eshuis had uiteraard ook graag iets in het water willen aanbieden, maar tijdens de zwemlessen is er dan een tekort aan beschikbaar water.

Win-Win

Tijdens de workout kunnen ouders zich in het zweet werken en zich daarna ook nog even opfrissen onder de douche. Nog voordat de kinderen klaar zijn, zijn de ouders weer ter plaatse. “We proberen zo het nuttige met het aangename te verenigen.” Deze week is de BootCamp gratis, maar wat als ouders dit willen blijven doen? Eshuis ziet graag dat dit een vervolg krijgt. “Op ons terrein verzorgt een personal trainer onder meer BootCamps, zo ook deze week voor de zwemouders. Bij voldoende animo blijft hij dit doen.” Daarnaast geven instructeurs van het sportbedrijf deze week ook lessen. “Natuurlijk kunnen we deze lessen ook voortzetten. Alleen het grote voordeel van de samenwerking met de personal trainer is dat wij geen risico lopen. Tegelijkertijd kunnen wij de zwemouders wel iets extra’s bieden. Voor alle partijen een overduidelijke win-win.”

Heb jij ook een leuk idee?

Met deze BootCamp lessen biedt het Leeghwaterbad de zwemouders een beleving tijdens de zwemles van hun kind: kind tevreden en zwemouder tevreden. Heb jij ook een leuk idee of initiatief voor ouders tijdens de zwemlessen? Deel deze hier met je collega’s.


advertentie

XS2 voor Zwembaden