15 oktober ZwembadBranche Dag

Keurmerk Veilig & Schoon voor zwembad ’t Bun

Wethouder Geert Post nam woensdag 30 juni in Zwem- en recreatiebad ât Bun op Urk het Keurmerk Vignet Veilig & Schoon in ontvangst uit handen van de heer Jagersma, manager van het Keurmerk Veilig en Schoon. Met het behalen van het Keurmerk Veilig & Schoon toont het management van het zwembad aan dat de hygiëne- en veiligheidseisen goed geregeld zijn en goed worden uitgevoerd door de medewerkers.

’t Bun is het 3e zwembad in Flevoland die dit keurmerkvignet krijgt en wordt de 201e openbare zwemgelegenheid in Nederland die over zo’n vignet beschikt. Tot nu toe beschikt ongeveer een derde van de Nederlandse zwembaden over dit keurmerk. Het Keurmerk Veilig & Schoon betekent een kwaliteitsslag en omvat verschillende wettelijke kaders die voor zwembaden van toepassing zijn. Naast de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden zijn dit bijvoorbeeld: waterleidingwetgeving en preventie van legionella, ARBO, HACCP, wet Milieubeheer, gebruiksvergunning en besluit Attractie- en Speeltoestellen. Het personeel van ’t Bun heeft de wet- en regelgeving getoetst op het Urker zwembad en het beleid hierop aangepast. Het keurmerk wordt om de drie jaar getoetst en natuurlijk ziet het team toe op de naleving van de regels zodat het keurmerk voor het zwembad behouden blijft.


advertentie


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het automatiseren van processen in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Dewi Online