Kennissessie ZwembadBranche Congres: Van zwembad naar waterpark

Nederlandse binnenzwembaden staan vaak bekend om hun focus op zwemlessen, baantjeszwemmen en sportfaciliteiten, waarbij recreatief zwemmen zoals plonzen, glijden, spelen, relaxen en beleven soms minder aandacht krijgt. Bij het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe zwembaden ligt de nadruk vaak op functionaliteit, wat resulteert in strakke en sobere zwembaden. Echter, veel (potentiële) zwembadgasten zijn juist op zoek naar kleurrijke ervaringen, iconische attracties, ontspanning en een unieke sfeer.

Olaf Boxman

Olaf Boxman, een ervaren landschapsarchitect, heeft een indrukwekkende achtergrond als ontwerper, projectleider, conceptontwikkelaar en consultant op het gebied van ruimtelijk ontwerp. Zijn passie voor het creëren van boeiende ervaringen heeft hem de hele wereld over gebracht, waar hij zwembaden en waterparken heeft bezocht en klanten heeft geholpen bij het ontwikkelen van nieuwe plannen. Met meer dan 200 masterplannen op zijn naam, variërend van grootschalige projecten tot kleinere initiatieven, zowel binnen als buiten, en zowel nieuwbouw, transformatie als uitbreiding, brengt hij een schat aan ervaring en expertise met zich mee. Tegenwoordig leidt Olaf zijn eigen consultancybedrijf, B&Eau, waarbij de focus ligt op het bieden van conceptuele, creatieve en praktische oplossingen.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij de bouw of renovatie van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Levendig waterpark

Olaf heeft als doel is om onvergetelijke ervaringen te creëren voor bezoekers, waarbij hij benadrukt dat grootsheid niet altijd de sleutel is. In plaats daarvan streeft hij ernaar om unieke en gedenkwaardige momenten te creëren die bezoekers blijven bij, zelfs als ze niet per se grootschalig zijn. In zijn sessie daagt hij je uit om je zwembad om te vormen tot een levendig waterpark, waarbij hij je inspireert om buiten de gebaande paden te denken en creatieve oplossingen te vinden die passen bij de behoeften van de specifieke locatie en doelgroep. Met zijn innovatieve benadering en diepgaande kennis van de industrie, helpt hij zijn klanten om hun visie te realiseren en hun zwembaden te transformeren tot bruisende centra van activiteit en plezier.

Ons congres is anders dan de meeste congressen in de zwembranche. Wij programmeren (bekende) sprekers die niet uit de zwembranche komen om je zo te laten inspireren met kennis en inzichten van buitenaf. Ook is ons programma filevrij, we starten om 7:00 met een ontbijt en sluiten we de dag rond 15:00 af met een netwerkborrel. En als je 7:00 toch nog een beetje vroeg vindt, je kunt via onze webshop ook een hotelovernachting boeken.

 Benieuwd naar de andere sprekers? Lees dan hier alles over het programma.