Invoering Bhvbz opgeschort naar 1 januari 2016

bhvbz-uitgesteld

De planning voor de in werking treden van het nieuwe Besluit Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden (Bhvbz) is verschoven van 1 juli 2015 naar 1 januari 2016, zo heeft het Ministerie van Infrastructuur en Milieu zojuist bevestigd. De belangrijkste reden hiervoor is volgens het ministerie dat de internetconsultatie en bestuurlijke consultatie van september tot en met november vorig jaar nog commentaar heeft opgeleverd van ruim 20 organisaties en personen. “Bij elkaar betreft het een groot aantal commentaarpunten, waarbij de zorgvuldige verwerking van dat commentaar meer tijd in beslag neemt dan aanvankelijk gepland. De planning is daarom bijgesteld”, aldus Mark Hengstman (Ministerie van Infrastructuur en Milieu)


Ben jij op zoek naar een leverancier van bodemzuigers? 👉 Klik hier.Al geruime tijd wordt gewerkt aan nieuwe Besluit Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden. Doel van de wijziging van het besluit is om de gezondheid en veiligheid van de gebruikers van badinrichtingen op een adequate manier te beschermen, terwijl de exploitant meer ruimte en mogelijkheden krijgt om zijn bedrijfsvoering zo optimaal en efficiënt mogelijk in te richten.

Workshop Bhvbz rollercoaster
Snel en efficient worden geïnformeerd over de nieuwe zwemwaterwet? bezoek de workshop ‘Bhvbz rollercoaster’ van Marcel Jagersma tijdens het ZwembadBranche Congres op 18 maart in Apeldoorn.

 
deel op twitter deel op facebook
 

Lees ook – Nieuwe Zwemwaterbesluit: wat levert het ons op?

 advertentie

E.B.T.C.advertentie

VDH Watertechnology