Interbad 2018 toont de nieuwste ontwikkelingen op gebied van waterbehandeling

Voor veel mensen is zwemmen een natuurlijk onderdeel van elke vakantie, sport of vrije tijd ervaring. Dat zwemwaterwater optisch aantrekkelijk, zo helder mogelijk en vrij van ziektekiemen en ziekteverwekkers moet zijn, is voor veel zwemmers en zwembadbezitters een vanzelfsprekende verwachting. Veel gebruikers van zwembaden zijn zich echter niet bewust van de uiteenlopende technologie en geavanceerde reinigings-, filter- en desinfectieprocessen die nodig zijn om het zwembadwater in alle situaties zo schoon en kiemvrij mogelijk te houden.

De exploitanten van openbare en particuliere zwembaden kunnen de druk van de kosten als gevolg van de constant stijgende prijzen van energie en water, vergezeld van steeds strengere hygiënevoorschriften, alleen tegengaan door middel van efficiënte systeemtechnologie. “Om een overzicht te behouden in de jungle van diverse mogelijkheden, is het vaak beter om niet te focussen op één vakgebied, maar om te denken en te handelen binnen een interdisciplinair netwerk”, zegt Stefan Mersmann, waterbehandelingsingenieur voor zwembaden en management. Directeur van bt plan GmbH. “Digitalisering biedt fascinerende kansen, bijvoorbeeld voor het reguleren en verbeteren van de behandelkwaliteit en energie-efficiëntie van zwembaden, spa’s en sauna’s, maar zelfs over 20 jaar zal er waarschijnlijk nog steeds geen volledig geautomatiseerd zwembad zijn zonder gekwalificeerde en zeer gemotiveerde werknemers op locatie”, zegt Mersmann, tevens voorzitter van de werkgroep waterbehandeling van de Duitse vereniging voor de recreatieve en medicinale badindustrie. Volgens Mersmann zijn de speciale gebieden van procestechnologie, chemie, hygiëne en microbiologie, die allemaal in aanmerking moeten worden genomen en een individuele invloed hebben op de waterkwaliteit, te divers. Hier spelen goed opgeleide werknemers die “dankzij digitalisering het beste uit een waterzuiveringssysteem halen” een beslissende rol.

Interbad, de internationale vakbeurs voor zwembaden, sauna’s en spa’s, biedt zowel exploitanten van grote openbare voorzieningen als eigenaren van privézwembaden en spa’s een zeer breed scala aan productinformatie, deskundig advies en informatie over alle aspecten van de constructie van zwembaden. Beroemde fabrikanten, productontwikkelaars, facilitaire constructeurs, speciale zwembadarchitecten en -ingenieurs, evenals gespecialiseerde verenigingen en instellingen, bieden advies en consultatiediensten voor verschillende onderwerpen en problemen. Interbad vindt plaats van 23 tot 26 oktober 2018 in Messe Stuttgart.

Voor meer informatie www.interbad.de