15 oktober ZwembadBranche Dag

Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ in spagaat: bestuurscrisis nabij?

Van diverse bronnen in de zwembranche horen wij dat er een bestuurcrisis dreigt binnen het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. Aanleiding hiervoor is de invoering van een licentiesysteem voor zwemdiploma’s, dat door het bestuur [KNZB, Recron en VSG] zou zijn afgeblazen. Het lijkt er zo op dat in 8 jaar tijd de tweede bestuurscrisis dreigt en daarmee wederom de fundamenten onder het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ onderuit worden gehaald.
Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ is bekend als uitgever van het Nationaal Zwemdiploma maar ook als organisatie die door velen, van zwembadmanagers tot consumenten, van commercie tot overheid als aanspreekpunt en vertegenwoordiger van de zwembadbranche wordt gezien.

Maar wat vind jij van deze ontwikkelingen? Moet het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ in zijn huidige vorm blijven bestaan of is het tijd voor een eenduidige branchevereniging voor de zwembranche?

Reageer en discussieer mee in onze groep op LinkedIn

Voor een reactie op deze ontwikkelingen benaderen wij verschillende betrokken partijen. Deze en jullie reacties zullen worden meegenomen in het artikel dat verschijnt in de komende uitgave van ZwembadBranche.


advertentie

Hellebrekers