Het laatste nieuws van LinkedIn

Social media staat nooit stil, de ontwikkelingen gaan snel en de concurrentie is groot. En dat geldt dus ook voor LinkedIn. Recent is een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo heeft het social mediaplatform like-reacties toegevoegd, kun je taggen in foto’s, alternatieve teksten toevoegen én wordt ook de live-videofunctie geïntroduceerd op LinkedIn. Meer weten? De Social Media Monteur legt het je uit.

Like reacties

Het is je misschien al opgevallen dat LinkedIn een nieuwe optie heeft, namelijk je kunt kiezen uit verschillende like-reacties. Gaan het de Facebook-kant op met deze nieuwe optie? Zou je kunnen zeggen want je kunt nu niet alleen een duimpje (interessant) plaatsen onder een update, maar ook meerdere reacties geven met verschillende icoontjes. Ieder met een eigen betekenis. Je kunt kiezen uit de volgende reacties: interessant, gefeliciteerd, medeleven, verhelderend, nieuwsgierig.

Taggen

Net als op Facebook, Instagram of Twitter is het nu ook mogelijk om een persoon te taggen in een afbeelding. Een pluspunt hiervan is dat, net als bij het taggen in je tekst, deze persoon een melding krijgt dat hij of zij is getagd. Dat is natuurlijk interessant omdat deze persoon dan ook weer heel gemakkelijk een like/reactie kan (en meestal gaat) geven of de afbeelding kan (en ook meestal gaat) delen binnen zijn of haar netwerk.

Tekst in afbeelding

Naast het taggen kun je nu ook een alternatieve tekst in je afbeelding toevoegen. In 120 tekens kun je een tekst meegeven aan je afbeelding op LinkedIn. Waarom zou je dat doen? Goed voor de zoekmachine wat natuurlijk betekent dat je afbeelding ook beter wordt gevonden.

Linkedin Live

Ook LinkedIn gaat een live-videodienst bieden, vergelijkbaar met die van Facebook, Twitter en Instagram. Tijdens deze live-videostream is het voor de kijkers gemakkelijk om reacties te plaatsen of vragen te stellen via een openbare chat. Momenteel wordt deze nieuwe functionaliteit (alleen op uitnodiging) in bètaversie uitgerold op LinkedIn. We moeten dus nog even wachten met het eigen gebruik van LinkedIn Live.

Met dank aan de Social Media Monteur.