Heb jij de laatste editie van ons e-zine al gelezen?

We zijn weer begonnen! Het startsein kwam eerder dan verwacht en het is dan ook niet iedereen gelukt om vier dagen na de persconferentie de deuren te kunnen openen. Het moet voor bezoekers en de medewerkers natuurlijk wel veilig en verantwoord zijn. Maar hard gewerkt is er zeker. En steeds meer zwembaden gaan (gefaseerd) open. Bovenal zijn wij natuurlijk blij dat wij weer bezoekers mogen ontvangen. Het is nog niet als vanouds, maar er mag weer worden gezwommen en kinderen mogen weer komen lessen. Duidelijk is wel dat deze nieuwe situatie een ontdekkingstocht: hoe ga je binnen de richtlijnen te werk? Wij waren dan ook benieuwd naar de verhalen in de branche. Hoe start de zwembranche weer op?

Wat kun je lezen in het e-zine?

In deze vierde editie van het e-zine vertellen Marianne Jongsma (Bijlmer Sportcentrum) en Linda van Iersel (Recreatiebad Stappegoor Tilburg) het zij weer zijn opgestart. Wij vroegen Aschwin Lankwarden (KNZB) naar de samenwerking tussen de verschillende partijen voor het maken van het protocol en of deze samenwerking blijft. Ook geeft Hanan Yagoubi (FNV Zwembaden) antwoorden op de meest gestelde vragen van werknemers over werken in coronatijd: wat zijn je rechten? Verder deden wij een belrondje naar zwemlesaanbieders om te weten hoe zij nu ‘op zoveel mogelijk afstand’ lesgeven. Daarnaast nog tips over coöperatief leren zwemmen en kort nieuws uit de branche.

Deel jouw verhaal

Natuurlijk werken wij ook al aan de vijfde editie van het e-zine. Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen op de voet. Heb jij nog ideeën over de anderhalvemeter samenleving en het zwembad, over het openen van het buitenbad, desinfectie en hygiene. Wil jij jouw ervaringen delen of vraag stellen. Laat het ons weten! Wij horen wij ook nog steeds graag jullie verhaal of tips over hoe jullie zwembad of zwemschool met de situatie omgaat.

Splash Software: dé alles-in-een oplossing voor zwembaden