10 oktober ZwembadBranche Dag

‘Zwemfails’? Voor elke fail een oplossing!

Madelon Baans houdt van zwemmen. Geen wonder. Zij behaalde tijdens haar zwemcarrière 49 nationale titels, zilver en brons bij de EK, nam deel aan 3 Olympische Spelen: Atlanta 1996, Sydney 2000 en Athene 2004. Maar toch heeft zij ook wel eens last van de mindere kanten van het zwemmen. Denk aan: strohaar, je ruikt naar chloor, een brilafdruk de hele dag in je gezicht. Maar geen probleem, want voor elke fail heeft zij een oplossing! En zo is er dus vooral geen enkele reden om niet te gaan zwemmen…

Brilafdruk

Leuk hoor, een uurtje zwemmen. Maar die zwembril staat de komende uren nog wel in je gezicht geprent. Je zal de eerste niet zijn aan wie gevraagd wordt of je slecht geslapen hebt (‘nee, dit zijn geen mega wallen’) of op wintersport bent geweest (‘hoezo, zie jij kleurverschil dan?’). De oplossing? Met een goede zwembril wordt de afdruk minder heftig. (Lees hier meer over in de goggles guide van Madelon.) Maar ook je huid rondom je ogen na het zwemmen inmasseren met een goede hydraterende crème doet wonderen.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de waterbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Chloorblokje

Wie herkent het niet? Als je de dag begonnen bent met een fijne zwemsessie, ruik je de hele dag naar een chloorblokje. Niet zo charmant wanneer je naast iemand zit. Wat te doen? Er zijn meerdere foefjes om deze chloorgeur te verminderen. Wat helpt is het nemen van een koude (!) douche in het zwembad voordat je het water in gaat. Je poriën sluiten zich zodat minder chloor je huid kan binnen dringen. Na het zwemmen pak je dan die lekkere warme douche mét een fijne hydraterende douchecrème. Door de warme douche gaan je poriën weer open en was je je lijf lekker schoon en fris. Natuurlijk helpt het ook om na het zwemmen je huid te verwennen met een goede (en lekker ruikende) lotion.

Lees ook: Zuinig op zwemkleding? Stop het niet in de wasmachine!

Haarfijn

Jammer dat je haar zoveel te lijden heeft van dat zwemmen. Een badmuts op je hoofd of het elastiek van een zwembril in je haar is niet echt bevorderlijk voor je lokken. Om maar niet te spreken over de uitdrogende werking van chloorwater. Zwem je vaker, dan loop je de kans dat die gezonde bos steeds meer op een bosje stro begint te lijken… Maar gelukkig zijn er heel veel verzorgende producten die je haar een echte oppepper kunnen geven. Dat is de investering waard. Vraag naar de juiste producten hiervoor bij je kapper. Daarnaast helpt het om je haar nat te maken met (jawel weer) koud water voordat je je badmuts opzet. Net als bij je huid geldt dat het dan minder chloor opneemt.


advertentie

VDH Watertechnology