Fijne dagen!

Het is bijna kerst. Terwijl ik de kerstboom optuig en alle kerstballen door mijn handen glippen, lijkt het nog niet zo lang geleden dat ik dit de vorige keer deed. Toch alweer een jaar geleden. Waar blijft de tijd? Nog even en dan vieren we weer kerst met elkaar. Met onze dierbaren. De feestdagen zijn in deze donkere maand december mooie dagen om met elkaar herinneringen te maken. Het is ook de maand waarin vaak weer eens wordt benadrukt hoe belangrijk het is om naar elkaar om te kijken. Iets wat we natuurlijk eigenlijk gewoon elke dag moeten doen.

Omkijken naar elkaar

Uit onderzoek blijkt dat het merendeel het belangrijk vindt om aardig te doen tegen elkaar, het hele jaar door. Richting familie en vrienden, maar ook minder bekenden mogen natuurlijk niet worden vergeten. Ruim een derde (32%) heeft het afgelopen jaar iets aardigs voor een onbekende gedaan. Driekwart van de Nederlanders vindt dat we te weinig lief zijn voor elkaar. De belangrijkste reden om iets voor een ander te doen is voor velen (75%) dat het hen een goed gevoel geeft. Volgens Ap Dijksterhuis, psycholoog en hoogleraar aan de Radboud Universiteit en expert in geluk, logisch omdat de effectiefste manier om gelukkig te worden is anderen gelukkig te maken.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de luchtbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Mooi gebaar

Reden ook dat Milka in samenwerking met Hallmark deze decembermaand het liefste postkantoortje van Nederland heeft geopend. Hier kun je gratis een kaartje sturen naar iemand om te laten weten dat je aan hen denkt. Een mooi gebaar, juist voor de maand december. Waar velen uitkijken naar de feestdagen, zijn er ook velen die hier juist tegenop zien. Omdat zij dit jaar, of al jaren, kerst anders vieren dan zij zouden willen. Ik denk aan diegene die hun partner, ouder, broer, zus, kind of vriend moeten missen. We kennen allemaal wel iemand die verdriet heeft, zich eenzaam voelt. Een teken van medeleven, in welke vorm dan ook, kan dan al zo veel doen.

Cheers

Ook ik mis deze kerst dierbaren met wie ik graag kerst had willen vieren. Maar ik heb gelukkig ook dierbaren om kerst mee te vieren. Of zoals Maroon 5 het zo mooi zingt:
Here’s to the ones that we got. Cheers to the wish you were here, but you’re not
‘Cause the drinks bring back all the memories of everything we’ve been through
Toast to the ones here today. Toast to the ones that we lost on the way.

Ik wens jullie allemaal fijne feestdagen! En voor wie dierbaren moeten missen, denk samen met je dierbaren aan de mooie herinneringen van hen die je er zo graag bij had willen hebben. Zo zijn zij er toch een beetje bij.


advertentie

Hellebrekers