‘De zwemles moet weer een feestje worden!’

2014-04-22 18.31.17Het aantal kinderen dat het volledige Zwem-ABC behaalt daalt en de populariteit van zwemmen neemt af. Na het behalen van het zwemdiploma blijven steeds minder kinderen zwemmen. Een zorgelijke ontwikkeling voor de zwemvaardigheid, maar dus zeker ook voor het zwemmen in het algemeen. Hoog tijd dus om het zwemmen beter op de kaart te zetten. De KNZB heeft daarom recent een nieuwe zwemlesmethode gepresenteerd. SuperSpetters leert kinderen sneller zwemmen, maar bovenal met meer plezier.

Eind april werd onder grote belangstelling van de landelijke media een nieuwe zwemlesmethode gepresenteerd. SuperSpetters is de nieuwe innovatie van de zwembond en past mooi binnen de vernieuwing van de zwembranche die men voor ogen heeft. Het begon met het 2521 bad en nu tezamen met de nieuwe zwemlesmethode leidt dit tot de beoogde gestage ontwikkeling in de branche. De KNZB wil het zwemmen, zowel recreatief als in sportverband, een stimulans geven. Maar een levenlang zwemmen begint volgens de KNZB bij goed zwemonderwijs. Zonder het huidige zwemonderwijs tekort te doen zag men hier kansen voor vernieuwing.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het verduurzamen van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Lees verder in ZwembadBranche #44.


advertentie

Dewi Online