4 juni Technisch Congres

De Zeeuwse Zwemschool Goes: een familiebedrijf vol passie en ambitie

Soms begint een groot avontuur met een eenvoudige stap. Voor Jean Heijkans Vroomen en zijn vrouw Sigrid was dat een advertentie. Ze zagen een vacature voor zwemonderwijzer die hen geschikt leek voor hun dochter Joyce. Met hun aanmoediging besloot Joyce de uitdaging aan te gaan en startte ze haar nieuwe carrière in Goes. Toen de zwemschool waar ze werkte zes jaar geleden failliet ging, besloten Jean en Sigrid hun dochter te ondersteunen bij een doorstart. Het resultaat? De oprichting van Zwemschool Goes, een plek waar kinderen leren zwemmen en zelfvertrouwen opbouwen.

lef en doorzettingsvermogen

Door hun betrokkenheid bij de zwemschool raakten Jean en Sigrid steeds meer vertrouwd met de zwembranche. Om meer bij te dragen aan het succes van de zwemschool volgde Sigrid een opleiding tot zwemonderwijzer en werd ook Jean steeds nauwer betrokken bij het proces. Samen bouwden ze verder aan het familiebedrijf dat inmiddels niet meer weg te denken is uit de regio. Het idee voor De Zeeuwse Zwemschool volgde al snel. Jean en Sigrid hadden eerder contact gehad met de eigenaar van een zwembad aan de Stroomweg in Vlissingen. Een mogelijke overname werd besproken. Ondanks hun beperkte kennis van de technische aspecten, maar met de wetenschap dat er flink wat werk nodig was, zagen ze potentie. Met lef en doorzettingsvermogen besloten ze het zwembad te kopen. “De uitdagingen waren uiteindelijk wel groter dan we hadden verwacht,” vertelt Jean, “maar inmiddels hebben we er een succesvolle formule van weten te maken.” Binnen een half jaar na de opening groeide de zwemschool van 80 betalende leerlingen naar 820 kinderen die nu wekelijks les krijgen. “We begonnen met 7 personeelsleden, maar inmiddels bestaat ons fantastische team uit 24 leden.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de luchtbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.



Lees ook: ‘Kinderen die bang zijn watervrij maken, is het allerleukste van het vak’

Onverwachte details


Bij de overname van het zwembad bleek echter al snel dat de technische staat ver onder de maat was. “De uitdagingen waren toch nog wel groter dan we ons hadden voorgesteld,” vertelt Jean. “De bak met water was letterlijk groen,” herinnert hij zich. “Er was veel werk nodig om alles weer op orde te krijgen.” Daarnaast stuitte hij op onverwachte details. “Het water smaakte bij de vorige eigenaar naar zout, omdat het chloridegehalte te hoog was. Zulke dingen pakken we nu grondig aan, en dat merken onze klanten.” Door de uitdagingen raakte Jean steeds meer gefascineerd door zwembadtechniek. “Ik wilde begrijpen hoe alles werkt en hoe ik innovatief kon denken en werken.” Hij volgde twee technische opleidingen bij ENVOZ en is inmiddels bezig met de opleiding tot Zwembadtechnicus niveau 3. Jean’s scriptie, die hij voor zijn eindexamen moet schrijven, richt zich op de vraag of alternatieven voor chloor, zoals elektrolyse, duurzamer en effectiever zijn. Daarbij legt hij nadruk op toegankelijkheid. “Mijn scriptie moet ook begrijpelijk zijn voor zwemonderwijzers en receptionisten. Zij moeten begrijpen waarom ik het doe en zijn de brug naar onze klanten.” De kennis die Jean heeft opgedaan, past hij dagelijks toe. “Ik ruik, voel, kijk en proef. Als de ramen beslagen zijn, weet ik dat de afzuiging niet goed werkt. Dat pas ik meteen aan.” Hij benadrukt dat iedereen binnen het bedrijf zo zijn eigen specialisatie heeft. “Net zoals een zwemonderwijzer een verkeerde slag opmerkt en de receptioniste klanten welkom heet, zie ik technische aspecten. Dat maakt ons als team sterker.”

Lees het gehele artikel in ZwembadBranche #97


advertentie

Dewi Online