De canon van de zwembadbranche

Vrijwel elk zichzelf respecterend vakgebied heeft er een. Een canon. De zwembadbranche heeft ’m nog niet. Daarom hoog tijd voor een overzicht van de belangrijkste wapenfeiten uit de -Nederlandse- zwembadbranche. De waan van de dag is verleidelijk. Elke nieuwe trend klinkt even veelbelovend in de oren en je moet af en toe stevig in je schoenen staan om niet in alles mee te gaan.

De opkomst van aquafitness, automatisering, zoutelektrolyse, leerlingvolgsystemen, drijfmiddelen, stuurkaarten, de introductie van social-mediamarketing, enz.; stuk voor stuk ontwikkelingen die door menigeen zijn bestempeld als een radicale omwenteling in het vak.

Om zicht te krijgen op de ontwikkelingen die bepalend zijn geweest in de historie van het vak/de branche willen wij een bescheiden bijdrage leveren aan het historisch bewustzijn van de huidige en toekomstige generaties in de zwembadbranche. Wij willen in eerste instantie een lijst maken met de markantste ontwikkelingen en momenten uit de afgelopen driekwart eeuw. Deze lijst zullen wij vervolgens voorleggen aan een commissie van wijze mannen en vrouwen die hem van commentaar en aanvullingen hebben voorzien. De lijst zal als naslagwerk terug te vinden zijn in het novembernummer van ZwembadBranche.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de luchtbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Geef jouw tips en ideeën door en werk mee aan ‘De canon van de ZwembadBranche.’


advertentie

Dewi Online