Coronaproof activiteiten voor de zomer

Het was een beetje bijzondere start van de buitenbaden. Maar gelukkig mogen de buitenbaden open en mag er ook steeds meer. Nu hopen dat het weer ook meezit en dat het ondanks de maatregelen nog steeds lukt om de fans te vermaken. Uiteraard op een verantwoorde manier. Als je nog op zoek bent naar leuke ideeën, wij hebben de coronaproof activiteiten op een rijtje gezet.

1. Kampioenschap Bommetje


Tja, de naam verraadt eigenlijk alles. Een ontzettend leuke activiteit die je op elk gewenst moment in het seizoen kunt organiseren. Meedoen is niet moeilijk. Springen van de duikplank en bij de landing zoveel mogelijk water verplaatsen. Plaats een stok of meetpaal aan de rand van het bad. De jury – de beste bommetjes specialisten uit jouw team – kijkt hoe hoog het water omhoog spat. Je kunt om het evenement extra onder de aandacht te brengen voorrondes of aparte ‘trainingen’ organiseren. Succes gegarandeerd. Als je mensen zich van tevoren aanmelden en je werkt in ‘shifts’ met een maximaal aantal, dan kun je dit veilig en verantwoord doen.

2. Dauwzwemmen


Let op, alleen geschikt voor voor ‘Vroege vogels’. Begin de dag met een frisse duik in het zwembad. De meeste baden hanteren voor deze activiteit een openingstijd tussen 07:00 en 09:00 uur. Je kunt banenzwemmen of beweeglessen geven één of meerdere keren per week/maand met afsluitend een (gesponsord) ontbijt op anderhalve meter. Ook geschikt voor werk- of sportteams. De absolute tegenhanger van het dauwzwemmen is natuurlijk moonlightzwemmen.

3. Zwemvierdaagse

Natuurlijk is de zwemvierdaagse op zichzelf al een topevenement, maar weet je wat nog leuker is? Zwemvierdaagse in de openlucht. Dit geeft toch wel een extra dimensie en maakt het voltooien van de vier dagen extra speciaal. Als je gegarandeerd een goede opkomst wilt hebben bij dit evenement, is het raadzaam om deze zwemvierdaagse aan het einde van de zomervakantie in jouw regio te organiseren. Leuke afsluiting voor de kinderen om naar uit te kijken!

4. Drijf-in Bioscoop


Vanaf je luchtbed, opblaasstoel of opblaasdier een film bekijken: het kan allemaal als jij jouw accommodatie omtovert tot een drijf-in bioscoop. Zorg voor een groot scherm, een beamer en natuurlijk een leuke film en dobberen maar. Zeker op een zwoele zomeravond is dit de zomerhit voor jouw accommodatie. Tip zorg ook dat je op de perrons voldoende (lig)stoelen op afstand hebt staan zodat ouders en kinderen die het koud krijgen op het water ook daar de film kunnen afkijken.

5. Discozwemmen

Wie van swingen, zwemmen, gezelligheid en fijne muziek houdt, denkt natuurlijk maar aan één ding: Discozwemmen! Je kunt dit meerdere keren in het seizoen organiseren voor de jeugd die geen afstand hoeft te houden. Eventueel met elke keer een ander thema. Maak dan een combinatie van discozwemmen met een simpel arrangement in het horecagedeelte. Zo ontzorg je de ouders en maak je voor de kinderen een feestje waar nog lang over zal worden nagepraat. Tip: reserveer meerdere dagen vast omdat het best kan gebeuren dat je een keer moet afgelasten vanwege weersomstandigheden.

6. Triathlon training

Helaas worden er deze zomermaanden geen sportactiviteiten georganiseerd zoals een cityswim of triathlon. Maar je kunt niet vroeg genoeg beginnen met de voorbereidingen! Denk bijvoorbeeld aan triathlon-zwemmen waarbij je de zwemfans begeleidt bij het zwemmen in open water en hen alles leert over het zwemmen met een wetsuit aan. Natuurlijk is jouw accommodatie ook uitermate geschikt voor het organiseren van het onderdeel zwemmen tijdens de triathlon. Uiteraard als kan dit pas weer als de richtlijnen hiervoor zijn aangepast. Maar Je kunt nu alvast wel in gesprek met een organisatie die een triathlon organiseert en de mogelijkheden bespreken. En als er nog geen triathlon wordt georganiseerd, ga dan eens in gesprek met een wielerclub of atletiekvereniging. Wie weet welke mooie verbindingen er kunnen ontstaan. Laten we hopen dat het dan volgend jaar wel weer mag!

Vergeet je vrijwilligers niet

De meeste openluchtbaden werken met vele vrijwilligers die gedurende het seizoen ervoor zorgen dat alles op rolletjes verloopt. Zorg er dan ook voor dat je hen gedurende het seizoen op verschillende momenten eens extra in het zonnetje zet. Maar vergeet vooral niet om het seizoen feestelijk met hen af te sluiten. Zeker dit jaar niet. Het was een jaar anders dan andere jaren en dat was voor velen toch wel even schakelen. Om jouw vrijwilligers dus juist in dit coronajaar met een goed gevoel de ‘winterslaap’ in te laten gaan en zij het volgende seizoen weer hun steentje willen bijdragen, is een bedankje wel zijn plaats.

Heb jij nog een leuke activiteit die wij hier nog niet genoemd hebben, maar die je graag wilt delen met je collega’s? Laat het ons weten via deze link