Coronaproof activiteiten in het buitenbad

Het wordt vandaag weer een mooie zomerse dag en het lijkt erop dat het de komende dagen zo blijft. Sinds kort mag er ook weer recreatief worden gezwommen en hoewel het buitenbad al populair was in de afgelopen maanden, zal de komende dagen een verfrissende duik zeker geliefd zijn. Een goed begin van een hopelijk mooie lange zomer vol activiteiten. Wij hebben alvast een aantal coronaproof activiteiten op een rijtje gezet voor een heerlijk zomerseizoen! Heb jij nog leuke ideeën? Laat het ons weten!

1. Kampioenschap Bommetje


‘Nu even wel!’ Bommetje is natuurlijk een ontzettend leuke activiteit die je op elk gewenst moment in het seizoen kunt organiseren. Meedoen is niet moeilijk. Springen van de duikplank en bij de landing zoveel mogelijk water verplaatsen, dat is alles. In het bad plaats je een stok of meetpaal aan de rand van het bad en de jury – de beste bommetjes specialisten uit jouw team – kan precies zien hoe hoog het water omhoog spat. Je kunt om het evenement extra onder de aandacht te brengen voorrondes of aparte ‘trainingen’ organiseren. Succes gegarandeerd. Als je mensen zich van tevoren aanmelden en je werkt in ‘shifts’ met een maximaal aantal, dan kun je dit veilig en verantwoord doen.

2. Voor dag en dauwzwemmen


Let op, alleen geschikt voor voor ‘Vroege vogels’. Begin de dag met een frisse duik in het zwembad. De meeste baden hanteren voor deze activiteit een openingstijd tussen 07:00 en 09:00 uur. Je kunt banenzwemmen of beweeglessen geven één of meerdere keren per week/maand met afsluitend een (gesponsord) ontbijt op anderhalve meter. Ook geschikt voor werk- of sportteams. De absolute tegenhanger van het dauwzwemmen is natuurlijk moonlightzwemmen.

3. Zwemvierdaagse

Natuurlijk is de zwemvierdaagse op zichzelf al een topevenement, maar weet je wat nog leuker is? Zwemvierdaagse in de openlucht. Dit geeft toch wel een extra dimensie en maakt het voltooien van de vier dagen extra speciaal. Als je gegarandeerd een goede opkomst wilt hebben bij dit evenement, is het raadzaam om deze zwemvierdaagse aan het einde van de zomervakantie in jouw regio te organiseren. Leuke afsluiting voor de kinderen om naar uit te kijken!

4. Drijf-in Bioscoop


Vanaf je luchtbed, opblaasstoel of opblaasdier een film bekijken: het kan allemaal als jij jouw accommodatie omtovert tot een drijf-in bioscoop. Zorg voor een groot scherm, een beamer en natuurlijk een leuke film en dobberen maar. Zeker op een zwoele zomeravond is dit de zomerhit voor jouw accommodatie. Tip zorg ook dat je op de perrons voldoende (lig)stoelen op afstand hebt staan zodat ouders en kinderen die het koud krijgen op het water ook daar de film kunnen afkijken.

5. Triathlon training

Vanaf deze zomer mogen er weer sportactiviteiten worden georganiseerd en dus moeten de zwemfans zich ook weer voorbereiden. Denk bijvoorbeeld aan triathlon-zwemmen waarbij je de zwemfans begeleidt bij het zwemmen in open water en hen alles leert over het zwemmen met een wetsuit aan. Natuurlijk is jouw accommodatie ook uitermate geschikt voor het organiseren van het onderdeel zwemmen tijdens de triathlon. Uiteraard gelden hiervoor nog steeds wel richtlijnen. Maar Je kunt in gesprek met een organisatie die een triathlon organiseert en de mogelijkheden bespreken. En als er nog geen triathlon wordt georganiseerd, ga dan eens in gesprek met een wielerclub of atletiekvereniging. Wie weet welke mooie verbindingen er kunnen ontstaan.

Heb jij nog een leuke activiteit die wij hier nog niet genoemd hebben, maar die je graag wilt delen met je collega’s? Laat het ons weten via deze link

Hellebrekers