Buitenzwembad Sneek blijft dit jaar dicht

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Súdwest Fryslân heeft besloten het buitenbad van zwembad It Rak in Sneek in 2011 niet open te stellen. Het kelderdak van het buitenbad moet voor een bedrag van zo’n 40.000 euro gerepareerd worden. Het college stelt dit geld niet op voorhand ter beschikking en laat dit jaar onderzoeken of het haalbaar is het kelderdak en bad te renoveren en opnieuw te openen.

Het college zal onderzoeken of het aantal openingsuren en bezoekers opweegt tegen de te plegen investering. Het buitenbad van it Rak is niet de hele zomer open, maar alleen als het warm weer is. In de praktijk betekent dat een beperkt aantal openingsuren/-dagen per jaar. Het aantal bezoekers van het buitenbad is daardoor ook beperkt. Veel gasten zwemmen het liefst binnen en willen bij mooi weer buiten zonnen en relaxen. Deze mogelijkheid blijft wel bestaan.

Daarnaast zoeken steeds meer mensen buitenwater op als ze met mooi weer buiten willen zwemmen. De gemeente Súdwest Fryslân heeft een groot aantal plekken waar in buitenwater gezwommen kan worden, bijvoorbeeld bij De Potten in Sneek. Ook is er een openluchtzwembad in Witmarsum.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij de bouw of renovatie van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Ook milieu-overwegingen hebben geleid tot het besluit om op dit moment niet overhaast te investeren in het buitenbad. Een verwarmd buitenbad is een ‘energievreter’

(Sneekernieuwsblad.nl)


advertentie

VDH Watertechnology