Nieuw zwembad Poelmeer in Oegstgeest valt duurder uit

Het nieuwe zwembad in Oegstgeest wordt duurder dan verwacht. De kosten worden nu geraamd op 7,9 miljoen euro, ruim zeven ton meer dan in 2008 toen de eerste plannen gemaakt werden. Renovatie van het oude zwembad zou juist goedkoper zijn dan eerder geraamd; 3,1 miljoen in plaats van 3,7 miljoen. Dat bleek tijdens een vergadering van de Commissie Burger van de gemeenteraad op donderdagavond 17 februari.

Het zwembad Poelmeer is al dertig jaar oud. In 2008 zijn de eerste plannen gemaakt voor renovatie of nieuwbouw. De kosten van 2008 zijn in 2010 geactualiseerd. Door renovatie zou het bad nog vijftien jaar open kunnen blijven voordat opnieuw moet worden besloten worden tot sluiting of nieuwbouw. Met directe nieuwbouw kan de gemeente het zwembad als voorziening voor langere tijd garanderen en zijn de exploitatievoordelen gunstiger dan bij renovatie. De kosten voor een nieuw bad vallen hoger uit vanwege moderne technieken voor water-, klimaat- en luchtbehandeling en energieverbruik.

Het bad wordt geëxploiteerd door Sportfondsen Nederland NV die met een nieuw bad nieuwe faciliteiten aan kan bieden. Een nieuw wedstrijdbad en recreatiebad kunnen meer doelgroepen aanspreken. Daarnaast kunnen scholen, fitness en Buiten Schoolse Opvang zich aansluiten bij het nieuwe project.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de luchtbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.In 2009 heeft de gemeente gekozen voor nieuwbouw. De hogere kosten zijn geen aanleiding om alsnog te kiezen voor renovatie. Volgens de planning zou het zwembad in oktober 2014 klaar moeten zijn.

(Leiden Lokaal)


advertentie

XS2 voor Zwembaden