Meld jouw accommodatie vandaag nog aan voor de ZwembadBranche Awards

In de zwembranche krijg je meestal eer van je werk. Enthousiaste ouders, blije kinderen, fanatieke sporters, fitte ouderen. Toch willen wij graag eens extra stilstaan bij onze branche waar veel mensen werken met passie voor hun vak. Mensen die hun werk oprecht leuk vinden om te doen en dat ook uitstralen. Daarom hebben wij de ZwembadBranche Awards geïntroduceerd. Ook dit jaar zullen wij deze weer uitreiken. In verschillende categorieën gaan wij daarom op zoek naar uitblinkers: wie onderscheidt zich van de rest? De Awards zullen dinsdag 8 oktober tijdens de ZwembadBranche Dag worden uitgereikt.

Gouden Zeepaardjes

Binnen elke categorie kun je kans maken op een award: een gouden Zeepaardje. Het enige visje met een nek is een opvallende verschijning onder water. Het kan rechtop zwemmen, zich net als een kameleon aanpassen aan zijn omgeving en zelfs licht geven in het donker. De zeepaardjes zijn daarmee op vele fronten uitblinkers. Hiermee staan zij synoniem voor datgene wat wij zoeken in de branche: je nek uit durven steken, onderscheidend zijn, een beetje eigenwijs en een uitblinker in jouw soort. Oftewel, accommodaties en professionals die in onze branche het verschil maken.

Categorieën

 • Beste zwemlesteam
 • Beste accommodatie
  • Zwembaden – tot 100.000 bezoekers per jaar
  • Zwembaden – tussen 100.000 en 200.000 bezoekers per jaar
  • Zwembaden – met meer dan 200.000 bezoekers per jaar
  • Zwembaden – openluchtbaden
  • Zwembaden als onderdeel van een vakantiepark, fitness, sauna of hotel
 • Beste zwemschool
 • Beste zwemvereniging
 • Meest klantvriendelijke accommodatie
 • Persoonlijkheid van het jaar

Beste zwemlesteam, Beste accommodatie, Beste zwemschool, Beste zwemvereniging en Meest klantvriendelijke accommodatie

De winnaars van deze categorieën worden bepaald middels een onafhankelijk consumentenonderzoek onder klanten. Aan hand van een korte vragenlijst op een online review pagina kan men een beoordeling geven waarmee de deelnemers op diverse aspecten door hun klanten beoordeeld. Op basis van deze beoordelingen wordt per deelnemer een eindcijfer gegeven op basis waarvan de winnaar wordt bepaald. Deelnemers kunnen tijdens de stemperiode volgen hoeveel stemmen zij hebben verzameld, de behaalde scores worden online gepubliceerd. Deze review mag alleen worden ingevuld door klanten van de betreffende deelnemer. Medewerkers, concurrenten of de eigenaar mogen geen beoordeling geven. Het onderzoek is middels een link te verspreiden onder klanten.

Persoonlijkheid van het jaar

De award ‘Persoonlijkheid van het jaar’ zal gekozen worden vanuit de branche zelf. Vanuit ZwembadBranche zal worden gevraagd om aan te geven welke persoonlijkheden het verschil maken in de branche. Wie -uiteraard ook waarom- in aanmerking komt voor de titel Persoonlijkheid van het jaar. De inzendingen voor deze award worden verzameld via de ZwembadBranche 50.