15 oktober ZwembadBranche Dag

Astronautenfeestjes in het zwembad: een match made in space!

Het zwembad is voor kinderen natuurlijk een geweldige plek voor vertier. Aan bewegen in het water beleeft ieder kind veel plezier. Geen wonder dat nog steeds menig kinderfeestje hier wordt gevierd. En Sportfondsen maakt het nu nog leuker.  Avontuurlijke kinderen kunnen hun hart ophalen met het astronautenfeestje. Hét kinderfestijn voor waaghalsen die wel eens willen ervaren hoe het is om astronaut te zijn. Tegelijkertijd leren de kinderen op een speelse manier hoe uniek onze planeet is. De ingrediënten dus voor een leuk en leerzaam partijtje.

Missie

Vanaf volgend jaar kunnen kinderen in de Sportfondsenzwembaden een avontuurlijk astronautenfeestje vieren. Kitty van der Valk van Sportfondsen is erg blij met deze aanvulling op het assortiment en vooral ook blij met de samenwerking met André Kuipers. “Nadat André Kuipers tijdens zijn ruimtemissie de wereldbol als een blauwe knikker vanuit de ruimte zag, realiseerde hij dat hij er alles aan moest doen om onze planeet te beschermen. Vanaf toen maakte hij het dan ook tot zijn missie om de jeugd bewust te maken van de kwetsbaarheid van de aarde. In de zwembaden komt natuurlijk bijna de gehele jeugd langs om te leren zwemmen, als geen ander kunnen wij kinderen bereiken. Daarnaast heeft Kuipers ter voorbereiding op zijn missie in Houston gezwommen in een ruimteschip in een zwembad om gewichtloosheid te trainen. In het water waan je je even een ruimtevaarder. Deze samenwerking met André Kuipers was dan ook voor ons meteen een match made in heaven. Of in dit geval: een match made in space.”


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de luchtbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Lees ook: Jeugd meer laten zwemmen? Gewoon doen!

Gezonde én betere toekomst

De kinderen doen actieve opdrachten in het water en trainen, net als echte astronauten, voor een ruimtemissie. Nadat de kinderen alle raketonderdelen hebben verzameld, zijn de astronauten klaar om te lanceren. Om deze opdrachten te behalen krijgen de aspirant-astronauten een kist met materialen. Daarnaast krijgen zij een tablet met instructies en allemaal weetjes over de ruimte. Presentatrice Anne Appelo, voor de kinderen bekend van De Boomhut Battle, legt alle opdrachten uit en André Kuipers vertelt over zijn astronautentraining in het zwembad en zijn reizen naar het ruimtestation ISS. Na afloop kunnen de kinderen heerlijk vrijzwemmen en krijgen zij ter afsluiting nog een speciaal astronautenmenu. Enige voorwaarde is dat de kinderen minimaal een A-diploma hebben en dat een ouder of verzorger de begeleiding op zich neemt. “Dit betekent dat je als zwembad alleen moet zorgen dat kinderen in het zwembad een plek hiervoor hebben, je hoeft dus geen instructeurs in te zetten. Voor de ouders of verzorgers is het fijn dat je een feestje kunt geven met een concrete activiteit waarbij je zelf ook een rol hebt. Het is duidelijk wat de kinderen moeten doen, tegelijkertijd ben je zelf ook betrokken.” Daarnaast is het feestje niet alleen leuk en avontuurlijk, het is ook leerzaam. “Wij hopen natuurlijk van harte dat wij hiermee ook kunnen bijdragen aan de missie van André Kuipers. Dat wij zo kunnen laten zien hoe bijzonder onze planeet is en dat we daar zuinig op moeten zijn. Tevens wordt met ieder feestje het project De Stoere Steur van het Wereld Natuur Fonds gesteund, waarvan André Kuipers ambassadeur is. Zo werken wij als Sportfondsen niet alleen aan een gezonde, maar ook betere toekomst.”

Meer over het astronautenfeestje vind je op www.astronautenfeestje.nl


advertentie

Hellebrekers