Amstelveen bestrijdt onkruid met gebruikt zwembadwater

De gemeente Amstelveen gebruikt sinds kort overtollig verwarmd zwembadwater van Zwembad De Meerkamp om onkruid te bestrijden op de stoepen. Een milieuvriendelijke en duurzame manier van onkruidbestrijding. Tot eind vorig jaar werd het overtollige met ozon gezuiverde zwemwater van het zwembad gebruikt om gft-containers te spoelen. De gemeente kwam met dit innovatieve idee om het water niet te hoeven afvoeren naar het riool.


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwembadafdekkingen? 👉 Klik hier.Onkruidvrij

Amstelveen heeft de nieuwe manier van onkruidbestrijding uitbesteed aan de Tomingroep die mensen inzet met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij maken verhardingen onkruidvrij met twee elektrische wagens en stoom. De wagens kunnen aan de achterkant van zwembad De Meerkamp het water tanken vanuit een speciaal daarvoor aangelegd opslagvat. Het bijzondere is dat het water al verwarmd restwater is. De wagens zelf kunnen het water bijwarmen tot kokend water door middel van gas. Omdat het water al voorverwarmd is, kost het minder energie.

Duurzaamheid in optima forma

Wethouder Peter Bot (Duurzaamheid): “Dit is een voorbeeld van duurzaamheid in optima forma. Onder duurzaamheid verstaan wij in Amstelveen een stad waarin ecologische, economische en sociale belangen in balans zijn. We zetten in op onafhankelijkheid van fossiele brandstoffen, herbruikbare producten en kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In dit geval wordt restwater hergebruikt, is het deels al voorverwarmd waardoor we energie besparen én voeren mensen die moeilijk zelf een baan vinden het werk uit. Daarnaast rijden de wagens elektrisch. Ik hoop dat wij andere gemeenten met ons duurzame voorbeeld inspireren.”


advertentie

E.B.T.C.


Een gedachte over “Amstelveen bestrijdt onkruid met gebruikt zwembadwater

  1. Vraagje: is dit gechloreerd water? En is het de bedoeling dat de nog aanwezig chloor helpt bij het bestrijden van het onkruid? Of gaat het vooral om het verwarmd water te hergebruiken?

Reacties zijn gesloten.