Bespaar chloor, water én energie
Advertorial – Zwembaden worstelen met woekerende energieprijzen en strengere normen voor zwemwater- en luchtkwaliteit. Hoe maak je jouw bad toekomstbestendig, zonder enorme investeringen? UV-systemen blijken een succesvolle oplossing: ‘Als je kunt besparen op kosten én het zwembad aangenamer kunt maken dan moet je dat altijd doen.’ Met de Omgevingswet treedt…
Water besparen? Douch kort maar krachtig!
Douchen voor het zwemmen. Er is al heel veel over geschreven. Natuurlijk staan alle kinderen voordat ze zwemles krijgen netjes onder de douche. Het is een bekend ritueel. Maar als een kind eenmaal van zwemles is, vervalt dat douchen ook al gauw. Het blijkt dat de zwemliefhebbers het douchen te…
Zwemwateronderzoek Omgevingswet: ‘Het wordt even wennen’
Zoals we inmiddels zijn gewend is de inwerkingtreding van de omgevingswet weer uitgesteld. Maar nu lijkt het 1 januari 2023 echt te gaan gebeuren. Wat niet is veranderd, dat de nieuwe Omgevingswet niet meer voorschrijft op welke manier de juiste waterkwaliteit moet worden bereikt. De maatregelen zijn niet langer dwingend….
Hebben we een chloraatprobleem in de Nederlandse zwembaden?
De zwembranche heeft in coronatijd zeker niet stilgezeten. Zo is er ook onderzoek gedaan naar verschillende aspecten in relatie tot de gezondheid van zwemmers. Naast een onderzoek naar aerosolen, zwemmersgedrag en zwembadtechniek in coronatijd is ook onderzoek gedaan naar de waterkwaliteit. Onder meer is gekeken naar de chloraatwaarde. Bij hoge…
Instructies stimuleren ouders en kinderen te spelen in het water
Het project ‘Wennen Aan Water in Oost’ is een mooie samenwerking tussen Anouk Drent en Thea Emke om ouders te stimuleren met hun kinderen te spelen in het water. Drent werkt als sportmakelaar voor de jeugd van Amsterdam-Oost en was vooral op zoek naar activiteiten waarmee kinderen van twee tot…
Hoe houden wij het zwemmen gezond in deze coronatijd?
Vanavond is er weer een persconferentie. Heel Nederland kijkt ernaar uit en vraagt zich af: worden de maatregelen versoepeld? Gaan de scholen weer open, mogen jonge kinderen straks inderdaad 3 keer per week sporten zoals gisteren uitlekte? Mogen bedrijven open als er afstand kan worden gehouden. Oftewel mogen wij ons…
Zwemmen onder Bal: hoe is de nieuwe regelgeving opgezet?
Hoe is de nieuwe zwemwater-regelgeving opgezet? Zeker een belangrijke vraag. Inzicht in de opzet of de structuur van regelgeving geeft namelijk ook inzicht in samenhangen binnen de regelgeving. Ook komt de regelgeving zo meer tot leven. Daarom staat Luc Vosters in deze blog stil bij de opzet van de nieuwe…
De MINICHLORGEN van Lutz-Jesco
De MINICHLORGEN is een volautomatisch elektrolysesystem voor de bereiding van een natriumhypochloriet-oplossing uit zout, onthard water en elektriciteit ten behoeve van het desinfecteren van bijvoorbeeld zwemwater. Deze compacte installaties zijn leverbaar in drie capaciteiten (30, 60 en 90 g/uur) en kunnen indien gewenst ook als modulair systeem worden gecombineerd om…
‘Tientallen zwembaden te vies’: paniekvoetbal of tijd voor het luiden van de noodklok?
‘Tientallen zwembaden te vies: slijm, zweet en urine gevonden.’ Zo kopte RTL Nieuws afgelopen maandag. Uit een inventarisatie van RTL Nieuws blijkt dat de afgelopen 3 jaar 129 zwembaden en sauna’s op de vingers zijn getikt wegens gebrekkige hygiëne en veiligheid. Verontrustend volgens de nieuwszender omdat je daar flink ziek…
Nederlandse zwembaden: één van de gezondste en veiligste ter wereld
Vandaag de dag maken we ons in Nederland druk over zwembadschimmels, de omgevingswet voor zwembaden en de toepassing van duurzame energie. Maar welke uitdagingen hebben andere landen of continenten op het gebied van zwembaden. En waar staat Nederland als het gaat om zwembadkennis. Kunnen wij nog veel leren van andere…