15 oktober ZwembadBranche Dag

Zo kun je nog even knallen tot aan de zomervakantie

Nog 2 weken en dan gaan de eerste scholen met vakantie. Veel mensen zullen er dan weer op uit gaan. Voordat de hausse echt weg is, kun je natuurlijk nog een aantal activiteiten doen om hen -van jong tot oud- te verleiden tot een bezoekje aan het zwembad. Wat kun je zoal doen? Den Ekkerman heeft een programma gemaakt tot aan de zomervakantie met een aantal leuke activiteiten. Wellicht ook iets voor jouw zwembad? Minette Lommers deelt graag haar ideeën.

Snorkel clinic

Aan het begin van het schooljaar hebben wij aan de zwemvereniging gevraagd: wat kunnen wij nu eens samen organiseren waar we de jeugd vanaf 12 jaar ook nog voor warm krijgen? Dit is een lastige doelgroep, maar bij zowel het waterpolo als het onderwater hockey liggen toch wekelijks veel kinderen van van 12 tot 16 jaar in het water. Na wat overleg hebben we besloten om eens te starten met een snorkel clinic. Een aantal vrijwilligers van Njord, die ook aan onderwater hockey doen, zullen clinic gaan geven. Veel kinderen gaan binnenkort op vakantie naar warme landen, witte stranden en blauwe zee. Wat is er dan mooier dan een hele dag snorkelen en bekijken of je nog vissen ziet?


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwembadafdekkingen? 👉 Klik hier.Aquafit met Summacollge

Momenteel loopt er een stagiaire rond van de opleiding Sport en Bewegen van het Summacollege. Hij heeft de opdracht gekregen om ervoor te zorgen dat er meer (oudere) mensen mee gaan doen aan een beweegprogramma. Zwemmen is dan natuurlijk bij uitstek een geschikte activiteit. Het heeft een positieve invloed op de gezondheid en vermindert de kans op ziekten zoals obesitas, hart- en vaatziekten, COPD en diabetes. Maar het heeft ook een sociale waarde. Door het sporten maken mensen ‘vrienden’, voelen ze zich minder eenzaam en hebben ze iets om te doen overdag. Reden dat wij een aantal beweeglessen onder leiding van een zeer enthousiaste instructeur, onze stagiaire, aanbieden om nog even fit de zomer in te gaan.

Thema avond disco: Hawaii

De laatste thema avond van dit jaar staat weer voor de deur. En uiteraard staat ook bij deze de zomervakantie centraal. Iedereen die helemaal wil in een relaxte, ontspannen sfeer wilt komen, moet er zeker bij zijn. Buiten het feit dat we de disco lampen en gepaste zomerse muziek aan hebben, zullen we ook nog een paar activiteiten organiseren op deze avond voor de jeugd zoals het maken van cocktails. Uiteraard zullen deze zonder alcohol zijn. Het belooft in ieder geval een zeer leuke avond te gaan worden.

Deze blog is geschreven door Minette Lommers, manager van Zwembad Den Ekkerman. Wil jij reageren op de blog van Minette? laat het ons weten via een reactie hieronder of op onze facebookpagina.

Heb jij ook nog leuke ideeën voor activiteiten net voor of juist in de zomer? Laat het ons weten via info@zwembadbranche.nl


advertentie

Hellebrekers