15 oktober ZwembadBranche Dag

Heb jij ZwembadBranche #64 al gelezen?


Vandaag ligt ZwembadBranche #64 in de bus, benieuwd wat er in deze editie staat? Lees hier welke artikelen je onder meer kunt lezen. Ontvang jij ZwembadBranche nog niet, maar wil je de volgende keer ook ZwembadBranche offline kunnen lezen? Meld je vandaag nog aan voor een gratis abonnement en dan ligt in september de extra dikke beurseditie ook bij jou in de bus.

Aquatraining maakt revalideren met brandwonden draaglijker

Bewegen met brandwonden is pijnlijk en ook lastig omdat de huid strakker en minder soepel is. Door revalidatie kan dit worden verbeterd, alleen op ‘het droge’ revalideren is vaak pijnlijk en inspannend. Bewegen in het water daarentegen, is minder zwaar en voelt fijner. Maar helaas wordt Aquatraining (nog) niet standaard aangeboden in alle brandwondencentra, hiervoor is nog € 40.000 nodig.”


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met het schoonmaken en schoonhouden van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Realisatie en exploitatie in eigen hand

Publiek-private samenwerking is de voorbije jaren in Vlaanderen uitgegroeid tot een ingeburgerd begrip. Steeds vaker wordt ook bij zwembaden gekozen voor een DBFMO-contract. Bernard Van Zeebroek, commercieel directeur van S&R Group, legt de voordelen uit en maakt meteen ook duidelijk: we kunnen zeker van elkaar leren, maar de trend op de Vlaamse markt is niet zomaar te kopiëren door Nederlandse zwembaden.

Zwembadpersoneel vaak overbelast

De uitkomsten van het onderzoek van FNV Zwembaden naar de arbeidsomstandigheden van toezichthouders waren niet gering. En werden ook meteen opgepakt door de media: kun je nog wel met een gerust hart met je kind naar het zwembad? Wij laten een aantal professionals uit de branche aan het woord over hoe zij aankijken tegen de uitkomsten van het onderzoek.

En meer…

Veel meer zo vertelt Marcel Ruitenberg hoe de Hoornse Vaart het aantal bezoekers en de klanttevredenheid heeft verhoogd, lees je hoe het Boschbad een vliegende maar vooral ook duurzame start heeft gemaakt en maken we de Social Media Top 50 bekend met het Omnium als winnaar. En natuurljk delen onze columnisten ook dit keer weer hun visie op ontwikkelingen in de zwembranche.


advertentie

E.B.T.C.