15 oktober ZwembadBranche Dag

‘Vooral de mensen die les geven aan anderen vind ik interessant’

Wil jij een column schrijven? Dat lijkt een onschuldige vraag, maar als je dan ‘Ja’ gezegd hebt, begint het pas. Want waar moet ik beginnen? Eerst maar eens mezelf voorstellen. Ik ben Leone Hamaker. Is dat genoeg? Voor sommige mensen wel. Bij anderen zegt mijn naam helemaal niks. Voor die groep zal ik iets meer vertellen.
Goed, ik ben dus Leone Hamaker. Ik loop met veel plezier al heel wat jaartjes rond in de zwemwereld. Daarbuiten ook trouwens, maar dat is een ander verhaal. Ook leuk, maar voor jullie minder interessant. Binnen de zwemwereld vind ik vooral de mensen die les geven aan andere mensen interessant.
Dan maakt het niet uit of het Zwemmen voor Zwangeren, of Babypeuterzwemmen of Zwem ABC lessen zijn. Zien hoe mensen vol enthousiasme kinderen en volwassenen leren zwemmen is een heel boeiend proces om te zien. Kijk en het mooie is dan, dat ik (denk dat ik) daar verstand van heb en het voorrecht heb om deze mensen nog iets beter in hun vak te maken dan ze al zijn. Dat vind ik ontzettend leuk aan mijn werk, gewoonweg super! Dat geldt ook voor de mensen die onder zware omstandigheden waken over de veiligheid van vrijzwemmers. Want het zal je vak maar zijn. In de warmte met veel lawaai, niet altijd even goed zicht hebben en toch in de gaten houden of iedereen weer boven water komt. Een bijzonder zwaar vak en te vaak onderschat.

Lees de hele column in ZwembadBranche nr.22

Zo, nu jullie een klein beetje weten wie ik ben, zal ik de volgende keer meer vertellen over mijn ervaringen in de Nederlandse zwembaden.
Wilt u reageren of heeft u vragen mail Leone


advertentie

E.B.T.C.