11 oktober - ZwembadBranche Dag

Heb jij ZwembadBranche #73 al gelezen?

Al een paar weken houdt het coronavirus ons in de greep. Families en vrienden kunnen elkaar niet zien, mensen werken zoveel mogelijk thuis en kinderen gaan niet naar school. Het is noodzakelijk, maar ingrijpend. Ook voor de zwembranche. Normaal is het gezellig druk en nu is het akelig stil. Alle zwembaden en zwemscholen zijn gesloten. Nederland blijft thuis. Naast de verhalen die je van ons gewend bent geven wij in deze uitgave van ZwembadBranche informatie over corona en delen wij verhalen van andere zwembaden en zwemscholen.

15 jaar Aquasport

We zijn het al helemaal vergeten, maar dit jaar bestaan wij 15 jaar. Tijdens dit jubileumjaar blikken we graag terug. De afgelopen 15 jaar is er natuurlijk ook veel gebeurd op het gebied van aquasport. We kijken terug met Katrien Lemahieu, zij heeft het oprukken van aquasporten van nabij meegemaakt, zowel in Nederland als daarbuiten. Katrien kijkt terug op alle ontwikkelingen in de afgelopen vijftien jaar. “In de oefenstof moet water altijd voor toegevoegde waarde zorgen.”

Kijk voor actuele informatie op onze site of lees onze speciale e-zine edities over de zwembranche in coronatijd.

Goede marketing hoeft niet moeilijk te zijn

Het digitale tijdperk biedt zwembaden oneindig veel mogelijkheden om gasten en potentiële bezoekers te bereiken. Maar gericht informeren, dat is een ander verhaal. In de zwembranche en daarbuiten. Velen vinden het nog altijd moeilijk om de juiste boodschap, aan de juiste persoon en op het juiste tijdstip te delen. Relevant nieuws naar buiten brengen, dat is waar het volgens Skander Chahider allemaal om gaat.

RVS in zwembaden: Inspecteer ook de elektrische installatie

Dat zwembadluchtjes niet goed zijn voor rvs is een bekend probleem in de zwembranche. Maar nu blijken deze dampen ook gevaarlijk te zijn voor de elektrische installatie. Het probleem zit hem in de zogenaamde insteek connectoren: een heel klein onderdeel van de elektrische installatie. Het veerstaal in deze connectoren is van rvs en kan door de lucht in zwembaden worden aangetast en dat kan in het ergste geval brand veroorzaken. Reden dat de Verenigde Technici Zwembaden (VTZ) aanraadt om hier alert op te zijn en indien nodig te vervangen.

En meer… veel meer!

Zo vertelt Bertil Pepers van Hengelo Sport over zijn schoolzwemproject Fit2school, vertelt Jarno Hilhorst van de Nationale Raad Zwemveiligheid over het Nationaal Plan Zwemveiligheid en legt Bert Jan Westendorp van Swimintegraal uit waarom je zwembadtechniek het beste leert in zijn praktijklokaal. En natuurljk delen onze columnisten ook dit keer weer hun visie op ontwikkelingen in de zwembranche.

Lees ZwembadBranche #73 online via deze link