Zwembad open ondanks risico’s

In Hoogezand blijft een zwembad open hoewel de luidsprekers en lampen elk moment naar beneden kunnen komen. Een veiligheidsinspectie heeft aangetoond dat de bevestigingspunten door chloor in de lucht ernstig zijn aangetast. De directie van zwembad De Kalckwijck erkent dat de gasten een risico lopen, maar vindt het desondanks veilig genoeg om de komende dagen open te blijven.

‘In de twaalf jaar dat het zwembad is geopend zijn er geen incidenten met de ophanging geweest’, laat directeur Schut weten op de website van het bad. ‘De keuze of u of uw kind gaat zwemmen is uiteraard aan u zelf. Daarvoor is alle begrip.’ Maandag worden de zwakke ophangpunten tijdelijk versterkt met sjorbanden. In de zomer worden de zwakke ophangpunten vervangen.

Begin vorige maand kwam in Tilburg een baby om toen in een zwembad een luidspreker op haar viel. De moeder raakte daarbij zwaargewond. De VROM-Inspectie vroeg gemeenten daarop wat ze doen tegen roestvorming in zwembaden. Volgens de Inspectie bleek uit een proef in 2009 dat maar 5 procent van de gemeenten serieus werk maakt van het controleren van ophangsystemen.


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwembadafdekkingen? 👉 Klik hier.(NOS)


advertentie

VDH Watertechnology