Workshop Corrosievorming van stalen onderdelen in zwembaden

Momenteel wordt er hevig gediscussieerd waar een goed ontworpen zwembadplafond en de ophangbevestigingsmiddelen aan moet(en) voldoen. Ondanks de grote hoeveelheid beschikbare informatie en normen is hier nog steeds veel onduidelijkheid over.

Op 24 januari 2012 organiseert NEN een workshop en vraagt om uw actieve deelname en inbreng bij de nieuw te ontwikkelen Nederlandse Praktijk Richtlijn (NPR).
Water, chloor en ureum verdampen uit het zwembadwater. Bij overdekte zwembaden loopt de temperatuur op plafondniveau op tot zo’n 40°C, waardoor deze dampen daar een gemeen bijtend residu vormen. Dit kan bij verkeerde omstandigheden bij roestvaststaal leiden tot moeilijk te inspecteren spleet- en put corrosie. Hierdoor kunnen de op trek belaste constructiedelen (zonder waarschuwing vooraf) plotseling bezwijken. De Nederlandse Praktijk Richtlijn moet de bestaande kennis voor het ontwerp, beheer en onderhoud gekoppeld aan inspectie en rapportage ten behoeve van meerjaren onderhoudsprognoses van constructieve delen in zwembadplafonds en bevestigingsmiddelen omvatten.

Doelgroep
De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen met een belang in zwembadplafonds en ophangbevestigingsmiddelen, zoals: zwembadeigenaren en exploitanten, inspectiebureaus, gemeenten, adviseurs, ontwerpers, verzekeringsmaatschappijen, leveranciers en fabrikanten van bevestigingsmiddelen en schoonmaakprodukten.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met het schoonmaken en schoonhouden van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Klik hier voor meer informatie over deze workshop


advertentie

Alle leveranciers voor de zwembranche vind je hier