Primeur voor Zevenkampse Ring

Recreatiecentrum Zevenkampse Ring te Rotterdam mag het Green Key certificaat in ontvangst nemen. Daarmee is zij de eerste in Nederland dat voldoet aan de strenge criteria voor een milieuvriendelijk zwembad. Op donderdag 22 december 2012 zal de Stichting Keurmerk voor Milieu, Veiligheid en Kwaliteit het certificaat officieel overhandigen aan Wethouder Laan van de gemeente Rotterdam en de heer Koedijk van de deelgemeente Prins Alexander.

Daarna zullen zij het certificaat aanbieden aan het management van Recreatiecentrum Zevenkampse Ring. Na maanden van voorbereiding welke uitmondde in een keuring ontvangt Recreatiecentrum Zevenkampse Ring het Green Key certificaat. De keuring voor dit certificaat vond plaats op de normen voor de dagrecreatie, omdat er voor zwembaden nog geen normen zijn. Op basis van deze normen heeft Recreatiecentrum Zevenkampse Ring de gouden status van Green Key behaald.

Op donderdag 22 december 2011 zal Wethouder Laan, Sport en Recreatie, Kunst en Cultuur van de gemeente Rotterdam, een aantal schoolkinderen het startsein geven om in een zwembad vol groene ballonnen te zoeken naar de “gouden Green Key”. Daarna neemt zij samen met de heer Koedijk, dagelijks bestuurder Buitenruimte, Sport en Recreatie, Wijkveiligheid en Milieu van de deelgemeente Alexander het certificaat officieel in ontvangst van Stichting Keurmerk voor Milieu, Veiligheid en Kwaliteit waarop zij het overdragen aan Recreatiecentrum Zevenkampse Ring.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het verduurzamen van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Green Key is het internationaal keurmerk voor bedrijven in onder meer de toerisme- en recreatiebranche die serieus bezig zijn met duurzaamheid, milieu en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Met een Green Key certificaat laten bedrijven aan gasten, zakenrelaties en overheden zien dat ze meer voor het milieu doen, dan de wet van hen vraagt. Dat doen ze bijvoorbeeld door op energie te besparen, kritisch te kijken naar hun afvalstromen en aandacht te hebben voor maatschappelijke betrokkenheid.

De Green Key is geen verplicht keurmerk, maar wordt behaald op vrijwillige inzet van de ondernemer. Om voor de Green Key in aanmerking te komen moet de ondernemer deels verplichte en deels optionele maatregelen nemen met betrekking tot milieuzorg en MVO. Green Key Nederland kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer optionele maatregelen een ondernemer invult, hoe hoger de uiteindelijke uitslag is.

Wereldwijd zijn er inmiddels ruim 1.600 Green Key accommodaties in 20 landen. De Stichting Keurmerk voor Milieu, Veiligheid en Kwaliteit is voor Nederland de licentiehouder. De brancheorganisaties RECRON, HISWA en de ANWB ondersteunen de Green Key. Zij zijn vertegenwoordigd in het bestuur van de stichting.

Nu het eerste zwembad over de dam is gaat de Stichting Keurmerk voor Milieu, Veiligheid en Kwaliteit bekijken of zij nu specifieke normen voor de zwembadbranche kan opstellen. Zo kunnen over enige tijd meerdere zwembaden hun eigen Green Key behalen. De normen van de dagrecreatie zijn namelijk niet helemaal geschikt voor een zwembad. Aanpassing is dus noodzakelijk. Recreatiecentrum Zevenkampse Ring zal daarbij als voorbeeld dienen. Zo wordt de zwembadbranche zich nog meer bewust van het milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen.


advertentie

VDH Watertechnology