Walther Schut: ‘Als het team goed draait, draai ik ook goed’

Al op jonge leeftijd verloor Walther Schut zijn hart aan het water bij de vereniging Watervrienden in Schiedam. Niet geheel verwonderlijk dus dat hij nu werkzaam is in de zwembranche. Het begon met een parttimebaan bij een zwembad en nu is hij bedrijfsleider bij Sportcentrum West Rotterdam. Als manager is Schut echt een people manager die oog heeft voor zijn medewerkers. “Het zijn vaak juist de kleine dingen die het verschil kunnen maken.”

Zijn carrière begon in de horeca, maar daarnaast ging Schut parttime werken bij een zwembad. Met een diploma voor toezichthouder en zwemonderwijzer op zak, nam hij de volgende stap in zijn carrière en begon op oproepbasis bij de Gemeente Vlaardingen en Rotterdam als toezichthouder. Het harde werken, aangevuld met zijn positieve houding, bleven niet onopgemerkt en resulteerde uiteindelijk in het managen van Sportcentrum West Rotterdam.


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwemlesmaterialen? 👉 Klik hier.People manager

Zoals gezegd is Schut een echte people manager, zijn medewerkers staan altijd centraal. Voor hem speelt het werk zich dan ook niet af achter zijn bureau, maar op de werkvloer tussen zijn medewerkers. “Het eerste wat ik ook doe als ik op mijn werk kom, is een rondje lopen door de locatie. Ik begroet mijn medewerkers, vraag hoe het met hen gaat en bekijk de planning van die dag. Dat contact met mijn medewerkers vind ik cruciaal, zonder dat kan mijn dag niet beginnen. Ik wil heel graag weten hoe het met iemand gaat, echt gaat. Ik wil weten of er wat speelt op het werk, maar zeker ook privé.” Als het privé niet goed gaat, heeft dit vaak zijn weerslag op iemands werkzaamheden. Schut neemt dit dan ook graag mee in zijn planning. “Ik hoef echt niet te weten welke problemen er zijn maar als iemand niet lekker in zijn vel zit, dan is het te verwachten dat hij of zij niet scherp is. Ik zorg dan bijvoorbeeld dat ik diegene niet inplan aan de badrand, stel je voor dat er wat gebeurt. Ik probeer goed naar mijn mensen te kijken en als er iets is binnen de mogelijkheden die ik heb te helpen.”

>> Lees verder in ZwembadBranche #58


advertentie

Alle leveranciers voor de zwembranche vind je hier