Video als marketingstrategie: 4 ideeën ter inspiratie

Natuurlijk wil je graag laten weten hoe leuk het is bij jouw zwembad of zwemschool. Hoe goed kinderen er kunnen leren zwemmen, ouderen kunnen werken aan hun mobiliteit, jongeren aan hun conditie, chronisch zieken aan hun vitaliteit, zwemliefhebbers hun passie kunnen uitoefenen. Het gebruik van video kan daarbij enorm helpen. Video als marketingstrategie is een zeer geschikt instrument, maar wat kun je er allemaal mee doen? De Social Media Monteurs delen graag hun ideeën.

  1. Achter de schermen

Een kijkje achter de schermen maakt jouw zwembad of zwemschool persoonlijker en toegankelijker. Ben je bezig met nieuwe activiteiten? Heb je wat veranderd of vernieuwd? Heb je een gezellig of informatief teamuitje? Maak er een videoverslagje van. Of loop bijvoorbeeld een dag mee met een werknemer, geef de kijker een ‘video’ rondleiding. Mensen houden van een kijkje achter de schermen, en dan hoeft het geen perfect video te zijn. Maak het daarom vooral niet te groot, het belangrijkste is dat mensen zien dat je er plezier in hebt.


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwembadafdekkingen? 👉 Klik hier.2. Q&A

Krijg je vaak (dezelfde) vragen? Beantwoord ze in een Q&A video. Ook kan je vragen verzamelen via een oproep op je socials. Maak daarna korte video’s waarin je steeds één vraag of enkele vragen per video beantwoordt. Denk aan vragen over zwemles van ouders of kinderen, vragen over trainingen en zwemtechnieken of vragen over de verschillende doelgroepactiviteiten waardoor mensen een beter beeld krijgen over de verschillen en het nut er van voor hen. Je kunt het ook breder inzetten en informatie geven over een gezonde leefstijl waar zwemmen natuurlijk heel goed in past.

Lees ook: Instagram hashtags: hoe gebruik je ze optimaal?

3. Kennis delen

Een Q& A is nuttig, maar ook een video waarin je kennis deelt die jij denkt dat interessant is. Deel in je video’s kennis over bijvoorbeeld het vakgebied of de activiteiten. Breng er structuur in aan zodat mensen weten dat er elke vrijdag een filmpje aankomt met een leuk weetje of interessante achtergrondinformatie over een thema dat hen aanspreekt.

4. Nieuws

Geef jouw kijk op nieuws en ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Voor nog meer engagement vraag je vervolgens jouw publiek om hun kijk op het onderwerp. Zo kan een hele leuke en interessante interactie ontstaan.

Hoe dan?

Zin om te beginnen? Veel heb je niet nodig, een smartphone en enthousiasme is genoeg om aan de slag te gaan. Zorg wel dat je goed geluid en scherp beeld hebt, maar verder kan je je creativiteit de vrije loop laten gaan. Het allerbelangrijkste ook hier is: have fun.

Kan je hierbij wel wat hulp gebruiken? De SocialMediaMonteurs helpen je graag, neem dus gerust contact met hen op.


advertentie

Pomaz