23 april ZwembadBranche Dag Belgie

Tilburgs zwembad Stappegoor dicht voor veiligheidsmaatregelen

Het Tilburgse zwembad Stappegoor gaat dinsdag dicht vanwege extra veiligheidsmaatregelen. Er is toch corrosie aan de ophangcontructies ontdekt. Het verhelpen van de problemen gaat zeker enkele dagen duren. Opvallend is dat juist maandagmiddag burgemeester Noordanus tegenover Omroep Brabant nog benadrukte dat alle Tilburgse zwembaden helemaal veilig zijn.

Maar later kwam er een rapport waaruit blijkt dat er toch op sommige plekken corrosie zit in de ophangsystemen van bijvoorbeeld luchtbehandelingssystemen, plafondplaten en lampen. Volgens de burgemeester is er bij Stappegoor geen accuut gevaar. Er hingen geen dingen te bungelen, maar ze nemen het zeker voor het onzekere.

De Tilburgse zwembaden zijn in 2009 gecontroleerd. Bij Stappegoor zijn toen alle problemen bij de ophanging verholpen. Bij zwembad de Reeshof werd het verbeteren van de ophanging van de geluidsinstallatie na de inspectie vergeten. Vorige week vielen twee boxen naar beneden. Baby Rosalie kwam daardoor om het leven, haar moeder raakte gewond.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het automatiseren van processen in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.De zwembaden worden in Tilburg eens in de drie jaar gecontroleerd. Na het nodlottige ongeval met baby Rosalie in Tilburg besloot de gemeente de controle van de zwembaden een jaar te vervroegen. Bij die vervroegde controle zijn bij zwembad Stappegoor nu toch weer roestplekjes aangetroffen. Het gemeentebestuur wil geen enkel risico meer lopen en laat de problemen nu meteen verhelpen. Zwembad De Reeshof is al wel helemaal veilig en kan dinsdagmiddag weer open.

Volgens de Tilburgse burgemeester is het landelijk beleid om zwembaden eens in de drie jaar op veiligheid te controleren. ‘Kennelijk is dat niet vaak genoeg. Na het ongeval in Tilburg is er alle reden om hier nog eens naar te kijken, ook bij zwembaden in de rest van het land’, aldus Noordanus.

(Omroep Brabant)

Lees meer over dossier Zwembad De Reeshof