Snel duidelijkheid over nieuwbouw zwembad

Volgende maand wordt duidelijk of de marine alsnog een handtekening zal zetten onder de benodigde contracten voor de nieuwbouw van het zwembad. Een woordvoerder van Defensie in Den Haag meldt te hopen binnen vier weken duidelijkheid te kunnen verschaffen. ‘Maar in elk geval voor eind februari!’ De contracten zouden eigenlijk al op 24 november worden ondertekend, maar dat ging toen op het laatste moment niet door. Dat had te maken met de onzekere situatie die was ontstaan, nadat bekend was geworden dat ook Defensie flink moest bezuinigen.
Volgens Defensie is het ook op dit moment nog niet zeker dat de marine meedoet met het zwembad. Bronnen binnen de marine laten echter weten dat dinsdag een positief besluit is genomen, maar zowel Defensie als gemeente Den Helder zeggen dit nog niet te kunnen bevestigen. ‘We zijn in gesprek en weten dat Defensie nog even nodig heeft om tot definitieve besluitvorming te komen. We kijken daar uiteraard reikhalzend naar uit’, aldus een woordvoerder van de gemeente.
Als Defensie alsnog groen licht geeft, zullen de gemeente, Koninklijke Marine en de Stichting Zweminrichting Den Helder op korte termijn hun handtekeningen onder de contacten zetten. De marine draagt in dat geval vier miljoen euro bij en daarmee is de exploitatie van het zwembad voor 20 jaar zeker.

In het ontwerp voor het nieuwe zwembad komt de relatie met Defensie onder meer tot uiting in de bouw van een speciaal ontworpen en vormgegeven duiktank. Bedoeld voor oefeningen van het Commando Zeestrijdkrachten (CZSK), maar uiteraard ook prima te gebruiken door bijvoorbeeld de brandweer, duikverenigingen en offshorebedrijven.
In tegenstelling tot het huidige gebouw, wordt het nieuwe zwembad een zeer open gebouw, dat luchtig en transparant in de groene omgeving past. Het nieuwe zwembad biedt ruimte aan vier bassins en een buitenbad. Het Commando Zeestrijdkrachten (CZSK) krijgt een eigen onderkomen in het nieuwe zwembad.

(Den Helder Actueel)


advertentie

E.B.T.C.