‘Sluiting zwembad Nieuw-Lekkerland dreigt’

De toekomst van het buitenzwembad Schoonenburg in Nieuw-Lekkerland is uiterst onzeker. Het contract van het zwembad loopt op 31 december dit jaar af en de gemeente Nieuw-Lekkerland heeft het voor de zekerheid niet verlengd. Doordat de gemeente Nieuw-Lekkerland problemen heeft haar begroting sluitend te krijgen is ervoor gekozen dat het zwembad mogelijk een post is waarop bezuinigd gaat worden. Hierbij werd ook het sluiten van het zwembad besproken.
De optie om het zwembad open te houden wordt ook bekeken. De gemeente voert contractonderhandelingen met betrokken partijen om de kosten te drukken en is het op zoek naar financiële ondersteuning in de samenleving.
Om sluiting tegen te gaan hebben een aantal scholen in de omgeving een handtekeningactie op touw gezet. Deze werden net als werkstukken en petities aangeboden aan de gemeente. Eerder werd er dit jaar ook al een ledenwerfactie gehouden. Voor komende zomer hoeven de zwemliefhebbers zich nog geen zorgen te maken. Het zwembad zal dan geopend blijven.

(RTV Rijnmond)


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwemlesmaterialen? 👉 Klik hier.
advertentie