Sluiting zwembad Loenen dreigt

Het openluchtzwembad Molenallee in Loenen dreigt te sluiten door bezuinigingen. De gemeente Apeldoorn wil de subsidiekraan voor het zwembad dichtdraaien.
Het college van burgemeester en wethouders heeft twee scenario’s doorgerekend om te bezuinigen op zwemwater. In het eerste scenario wordt ook het Boschbad in Apeldoorn gesloten. In een andere variant blijft het voormalige Kristalbad open en gaat de Sprenkelaar, eveneens in Apeldoorn, naar de vlakte en maakt deze plaats voor sobere nieuwbouw.

Sluiting van het openluchtzwembad in Loenen is dus in beide scenario’s van toepassing, tot grote woede van bezoekers en personeel.
De gemeente moet jaarlijks 1,1 miljoen euro bezuinigen op het zwemwater, waarvan vijf ton mag komen van de sluiting van het zwaar verouderde Sportfondsenbad. Zes ton moet worden gewonnen bij de overige zwembaden. Volgens wethouder Fokko Spoelstra heeft het zwembad in Loenen jaarlijks slechts twintigduizend bezoekers. Per kaartje is dit zwembad daardoor het duurst en kunnen bezoekers ook zwemmen in Eerbeek.

Het bestuur van Zwembad Molenallee roept via de website mensen op om donderdagavond tijdens de openbare vergadering op het stadhuis in Apeldoorn in actie te komen.


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwemlesmaterialen? 👉 Klik hier.(VeluwezoomNieuws)


advertentie

VDH Watertechnology