Resultaten inventarisatie coronacrisis in de zwembranche

Welk effect heeft het coronavirus en de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding tegen te gaan op de zwembranche. Hoe staat de branche ervoor en welke impact heeft het op het privéleven van de professionals die werkzaam zijn in de branche? Wij vroegen het uit en bijna 597 zwemscholen en zwembaden hebben gereageerd. In onze laatste e-zine deelden wij de resultaten.

Besmet met corona

Naast de gevolgen voor het zwembad of de zwemschool vroegen wij ook naar de privé situatie, ben jij besmet geraakt en wat doe je nu het zwembad is gesloten? Helaas zijn ook professionals in de branche getroffen door het virus. Zo’n 3% heeft het zelf gehad. Daarnaast kent men mensen in hun nabije omgeving die besmet zijn geraakt, bij 4% iemand is iemand in het gezin ziek geworden. Daarnaast geeft 12% aan dat één van hun collega’s besmet is geraakt. Door het sluiten van de zwembaden en zwemscholen zitten veel medewerkers thuis. Het merendeel vindt dit nog wel te doen, maar een derde zal ook blij zijn als het over is.

Niet stilzitten

Wat er thuis zoal wordt gedaan? Net als heel veel andere Nederlanders wordt er veel geklust. Maar een groot deel werkt ook nog gewoon thuis door, velen werken aan plannen die normaal gesproken blijven liggen. En of er juist nu veel wordt genetflixt? Er wordt maar weinig naar Netflix gekeken. Ook wordt er weinig uitgerust. Nietsdoen zit toch niet echt in ons bloed. Wat we het meeste missen? Naar het het samenzijn met familie en vrienden en de prive-uitjes wordt et meest uitgekeken. Dat dat nu nog even niet kan, wordt wel begrepen. Het overgrote deel ziet de ernst van situatie in (98%). Men vindt de maatregelen passend (86%) en het besluit om de zwembaden en zwemscholen te sluiten terecht (92%).

Kijk in ons e-zine voor de overige resultaten van de inventarisatie zoals waar men financiële steun kan vinden, hoe lang het vol te houden is en waar men zich zorgen over maakt.