Provinciaal zwembad in Brugge legt dresscode op

In het provinciaal zwembad Olympiabad in Sint-Andries bij Brugge geldt vanaf 1 september een dresscode. Enkel wat nog echt op zwemkledij lijkt, zal worden toegelaten. Aanleiding is een ‘mentaliteitsverschuiving’ die is ontstaan rond zwemkledij, en de gevolgen daarvan voor de hygiëne. Het provinciebestuur wil met de maatregel een voorbeeld stellen en hoopt dat veel zwembaden zullen volgen.
De gebruiken rond zwemkledij zijn de laatste jaren fel veranderd, onder meer onder invloed van de recreatieparken en diverse watersporten met elk hun eigen outfit. Tegenwoordig dragen zwembadbezoekers shorts, kort of lang en soms met zakken en ritsen, en allerhande zwembadvreemde kledij, niet zelden met ondergoed eronder. De traditionele zwemkledij is daardoor in de verdrukking geraakt. ‘Dat leidt tot een bijzonder onhygiënische toestand en is belastend voor de kwaliteit van het zwemwater’, luidt de redenering in het provinciaal zwembad. ‘De overheid legt strenge normen op voor de waterkwaliteit en de veiligheid van de baders, wat de uitbaters handenvol geld kost. Vandaar dat de zwemkledij tot de essentie moet worden teruggebracht.’
 
Zwembroekautomaat
De dresscode zal gelden voor het publiek en de scholen, en laat enkel nog een bikini, een badpak en een aansluitende zwembroek boven de knie en zonder zakken toe. Die selectie sluit alle andere mogelijkheden uit. Om zwemmers die ‘verrast’ zijn door de nieuwe regel te depanneren, overweegt de directie een automaat te installeren met zwembroekjes en -pakjes tegen lage prijzen.

(HLN.be)


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwembadafdekkingen? 👉 Klik hier.
advertentie

Pomaz