15 oktober ZwembadBranche Dag

Plopsaland bouwt subtropisch zwembad

Plopsaland en de gemeente De Panne hebben een intentieverklaring ondertekend voor de bouw van een nieuw subtropisch zwembad in het kinderpark. Het prijskaartje van het overdekte zwembad bedraagt 16 miljoen euro. De bouw start midden 2012 en zal twee jaar duren. De gemeente De Panne zocht een oplossing voor het verouderde gemeentelijke zwembad. Verschillende opties werden onderzocht, waarbij Plopsaland als interessantste locatie naar voren kwam. De intentieverklaring werd unaniem door de gemeenteraad goedgekeurd. De inwoners en scholen van De Panne kregen de garantie dat er steeds plaats voor hen zal zijn aan een gunstig tarief.
 
Het subtropische zwembad kadert in het doel van Plopsaland om een bestemming te worden voor alle weersomstandigheden. Tijdens een eerste fase werd de overdekte zone Mayaland al gebouwd, en er volgen nog een hotel en een theaterzaal. Het gethematiseerde zwemparadijs wordt 3.500 vierkante meter groot en zal plaats bieden aan 1.000 mensen. Zowel de bouw als de exploitatie wordt door Plopsaland uitgevoerd.

(HLN)


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij de bouw of renovatie van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.
advertentie

VDH Watertechnology