Nieuwe zwembad De Ronde Venen half juni open

Het nieuwe zwembad opent op maandag 14 juni zijn deuren. Vanaf die dag kan iedereen daar terecht om te zwemmen en het nieuwe bad te bewonderen. De officiële opening vindt plaats op vrijdag 25 juni. Nu deze data vastgesteld zijn, is ook bekend wanneer de bestaande zwembaden dichtgaan. Blijdrecht en het Veenbad sluiten definitief per 1 juni 2010. Uiteraard kunnen alle groepen (verenigingen, banen- en recreatieve zwemmers, zwemlessen, aquasporten, diverse doelgroepen, etc) die daar nu zwemmen in het nieuwe bad terecht. Zo kunnen dus ook alle kinderen die nu op zwemles zitten in Blijdrecht of het Veenbad hun zwemlessen vervolgen in het nieuwe zwembad. Ook de medewerkers van Blijdrecht en het Veenbad gaan over naar het nieuwe zwembad. Die eerste twee weken van juni worden tevens benut om het nieuwe bad gebruiksklaar te maken. Vanaf 14 juni is er volop de gelegenheid om optimaal te genieten van het nieuwe zwembad. Het beheer en de exploitatie van het zwembad is vanaf 1 juni in handen van Optisport BV.

Het nieuwe zwembad (met een bruto vloeroppervlakte van 4000 m2) heeft een wedstrijdbad van 17 bij 25 meter en een doelgroepenbad van 10 bij 16 meter. Daarnaast is er volop ruimte voor recreatief zwemmen in een bassin van ongeveer 200 m2 met een grote glijbaan en een extra peuterbad van 40 m2. Buiten is er een ligweide waar bezoekers zich bij goed weer in het zonnetje kunnen koesteren. Ook in de zomermaanden juli en augustus kan er volop gezwommen worden volgens een aangepast rooster.

(Bron: Gemeente De Ronde Venen)


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het automatiseren van processen in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.
advertentie

VDH Watertechnology