Opening KNZB zwembad

Maandag 19 april om 16.30 uur zal het geheel gerenoveerde zwembad op het terrein van het KNVB sportcentrum in Zeist, waarvan het instructiegedeelte is omgebouwd in een schitterende krachtsportruimte, feestelijk worden geopend en officieel in gebruik worden genomen. De openingshandeling zal worden verricht door de waterpolotoppers Yasemin Smit en Matthijs de Bruijn. Uiteraard zullen hun teamgenoten ook aanwezig zijn. De KNZB heeft de exploitatie van het zwembad en het nabijgelegen seminar gebouw op het KNVB sportcentrum in Zeist overgenomen van de KNVB. Het geheel opgeknapte zwembad en het seminar vormden de thuisbasis van de gouden Olympische waterpolo damesploeg in de voorbereiding op de Olympische Spelen van Beijing in 2008 en zal voor de voorbereiding op komende topsportevenementen die rol blijven vervullen.

Toen zich de mogelijkheid voordeed om de exploitatie van het zwembad en het seminar in eigen hand te nemen heeft de KNZB die gelegenheid met beide handen aangegrepen. Vanuit het Masterplan Accommodaties stimuleert zij immers verenigingen een actieve rol te vervullen bij de exploitatie van ‘hun’ zwembad. Met de kennis en ervaring die de KNZB nu zelf opdoet met de exploitatie van het KNZB-Bad Zeist, kan zij haar leden nog beter adviseren op dit gebied.

Minstens zo belangrijk is dat de KNZB als ‘baas in eigen huis’ gebruik kan blijven maken van deze centraal gelegen trainingslocatie voor de topsportprogramma’s van haar nationale teams. Niet voor niets is de KNZB, in samenwerking met de gemeente Utrecht, de KNVB en diverse andere samenwerkingspartners, in Zeist gestart met het Nationaal Topsport Centrum (NTC) Waterpolo.


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwembadafdekkingen? 👉 Klik hier.
advertentie

Hellebrekers