Jos Burgers – spreker tijdens ZwembadBranche Congres

Jos Burgers

Burgers is een veel gevraagde managementspreker die ervaring heeft opgedaan in het bedrijfsleven en het onderwijs. Tegenwoordig richt hij zich volledig op het schrijven van boeken en het geven van presentaties, workshops en seminars op het terrein van strategie, marketing en klantgerichtheid. Zijn scherpe analyses, maar vooral ook intrigerende vragen, geven ondernemers inzicht in hun ondernemerschap. Hij houdt hen graag een spiegel voor. Wat maakt jouw onderneming nou echt waardevol? Een belangrijke vraag die in de hectiek van de dag nog wel eens in de vergetelheid raakt, maar door Burgers weer glashelder op je netvlies komt te staan.


Ben jij op zoek naar een leverancier van LED verlichting voor in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Positionering van een onderneming vormt volgens de Burgers de basis. Om onderscheidend te zijn moet je keuzes maken. Als je hier tussenin gaat zitten, mis je geheid de boot. Of om in zijn eigen woorden te blijven: ‘Ga niet grazen tussen de kudde, maar zoek een rustig plekje op in het weiland waar voldoende gras is.’ Alleen is dit volgens Burgers niet voldoende. “Stap 1 is om te weten wat het onderscheidend vermogen is van je onderneming, vervolgens is het ook belangrijk dat jouw klanten dat zo ervaren. In de praktijk is dit niet altijd even gemakkelijk. Maar wanneer de klant het niet als zodanig ervaart, is het lastig om je woorden waar te kunnen maken.” Het loont daarom volgens Burgers zeker de moeite om hier vaker bij stil te staan. “Als je weet hoe jouw klant een bezoek aan jouw zwembad of zwemschool ervaart, weet jij of er een match is. Of dat er punten zijn die meer aandacht verdienen. Hoe dan ook waardevolle informatie waar je wat mee kunt. Want uiteindelijk is het vooral belangrijk dat deze match klopt, als dit niet zo is kun je van alles doen maar werkt het niet.”

Keuzes maken en waarmaken. Dat is waar het ondernemerschap volgens Burgers voor staat. En dat is niet altijd even gemakkelijk. Ondernemerschap vergt lef, daar is Burgers zich van bewust. Kiezen geeft altijd kiespijn, is zijn ervaring. Maar gesterkt door zijn motto ‘Alles wat je geeft, krijg je (ooit) terug’ is het volgens Burgers zeker de moeite waard om er je tanden in te zetten. Een ding is zeker, na de prikkelende woorden van Burgers heb je genoeg inspiratie om dit te doen.

Mis het niet en meld je vandaag nog aan voor het ZwembadBranche Congres op 12 maart 2014


advertentie

Hellebrekers